Dünyanın ilk akıllı sokağı için çalışmalar başladı

Londra
Londra

Londra'da bulunan bir sokak dünyanın ilk akıllı sokağı olabilir.

Akıllı cihazlar artık hayatımızın birçok alanında kullanılıyor. Bu kadar fazla tüketimini istemesek de buna engel olamıyor ve bir şekilde içinde bulunmak zorunda kalıyoruz.

Sokak trafiğe kapalı olacak
Yararı ve zararı kullanıma göre değişen teknoloji şimdi de bir sokakta kendine yer buluyor. İngiltere merkezli The New West End isimli şirket daha önce hiç gerçekleşmemiş bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bu çalışmada asıl hedef sokaktaki teknolojinin en üst düzeyde kullanılması. Otomobil ve diğer araçlara kapalı olan sokaktan sadece yayalar geçebilecek. Yayaların adımlarından elektrik üretebilecek sokaktaki duvarların boyaları da havayı arıtma özelliğine sahip olacak. Havayı arıtma ile asıl hedeflenen ise sokağın havasının daha temiz olması.
Sokak trafiğe kapalı olacak Yararı ve zararı kullanıma göre değişen teknoloji şimdi de bir sokakta kendine yer buluyor. İngiltere merkezli The New West End isimli şirket daha önce hiç gerçekleşmemiş bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bu çalışmada asıl hedef sokaktaki teknolojinin en üst düzeyde kullanılması. Otomobil ve diğer araçlara kapalı olan sokaktan sadece yayalar geçebilecek. Yayaların adımlarından elektrik üretebilecek sokaktaki duvarların boyaları da havayı arıtma özelliğine sahip olacak. Havayı arıtma ile asıl hedeflenen ise sokağın havasının daha temiz olması.
Pilot bölge Londra'nın Bird Sokağı olacak
Projenin deneneceği pilot bölge ise Londra şehri olacak. Londra'nın Bird Sokağı'nda başlatılacak projenin birçok belediyeye öncülük edeceği düşünülüyor.
Pilot bölge Londra'nın Bird Sokağı olacak Projenin deneneceği pilot bölge ise Londra şehri olacak. Londra'nın Bird Sokağı'nda başlatılacak projenin birçok belediyeye öncülük edeceği düşünülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >