E-kitap kullanmanın 10 avantajı

​E-kitap kullanmanın 10 avantajı
​E-kitap kullanmanın 10 avantajı

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatımızın bir parçası haline gelmeye başlayan e-kitaplar bazı avantajları da bünyesinde barındırıyor...

Günümüz teknolojisinin hızına ayak uydurmak oldukça zor; gelişen, değişen ürünlerin hepsi hayatımızın bir parçası olup bizleri kendilerine bağlıyorlar. Bunlardan en önemlilerinden birisi de elimizden düşürmediğimiz e-kitaplar. Biz de sizler için e-kitapların 10 avantajını derledik...

1) E-kitaplar daha ucuz
Güncel kitaplar basıma girdikten kısa bir süre sonra internet üzerinden e-kitap için satışa başlar. Hemen hemen yarı fiyatına online kitapçılardan satın alıp okumaya başlayabilirsiniz.
1) E-kitaplar daha ucuz Güncel kitaplar basıma girdikten kısa bir süre sonra internet üzerinden e-kitap için satışa başlar. Hemen hemen yarı fiyatına online kitapçılardan satın alıp okumaya başlayabilirsiniz.
2) Kolay taşınabilir
Çoğumuz uzun yolculuklar için yanımıza birden fazla kitap alır ve buna eklenen valiz ile yol boyunca mücadele ederiz ama elektronik sistem için böyle bir şeye gerek yok. E-kitap üzerinden dilediğiniz kadar kitap indirebilir ve okuyabilirsiniz.
2) Kolay taşınabilir Çoğumuz uzun yolculuklar için yanımıza birden fazla kitap alır ve buna eklenen valiz ile yol boyunca mücadele ederiz ama elektronik sistem için böyle bir şeye gerek yok. E-kitap üzerinden dilediğiniz kadar kitap indirebilir ve okuyabilirsiniz.
3) İçerik boyutunu siz belirleyebilirsiniz
Elektronik olmasının bir diğer avantajı ise yazı boyutunu siz belirleyebiliyorsunuz ve bu sayede gözünüzü yoran bir yazıya katlanmak zorunda kalmıyorsunuz.
3) İçerik boyutunu siz belirleyebilirsiniz Elektronik olmasının bir diğer avantajı ise yazı boyutunu siz belirleyebiliyorsunuz ve bu sayede gözünüzü yoran bir yazıya katlanmak zorunda kalmıyorsunuz.
4) Not alımı kolay
Tek bir dokunuşta okuduğunuz bölümün altını çizebilir, kayıt altına alabilir ve ihtiyacınız olduğunda kolayca ulaşabilirsiniz.
4) Not alımı kolay Tek bir dokunuşta okuduğunuz bölümün altını çizebilir, kayıt altına alabilir ve ihtiyacınız olduğunda kolayca ulaşabilirsiniz.
5) Yabancı dilde kitap okuyabilirsiniz
Elektronik sistemin bize sunduğu bir diğer avantaj ise çevrenizde ulaşamadığınız yabancı dildeki kitaba kolayca ulaşmanızı sağlar. Aynı zamanda okurken takıldığınız kelimenin anlamını bulmakta yardımcı olur.
5) Yabancı dilde kitap okuyabilirsiniz Elektronik sistemin bize sunduğu bir diğer avantaj ise çevrenizde ulaşamadığınız yabancı dildeki kitaba kolayca ulaşmanızı sağlar. Aynı zamanda okurken takıldığınız kelimenin anlamını bulmakta yardımcı olur.
6) Beğendiğiniz bir cümleyi kısa sürede bulabilir
Daha önce okuduğunuz bir kitaptan aklınıza takılmış bir bölüm ya da sözü bulabilmek için iki üç kelime yazıp birkaç saniye sonra istediğinize ulaşabilirsiniz.
6) Beğendiğiniz bir cümleyi kısa sürede bulabilir Daha önce okuduğunuz bir kitaptan aklınıza takılmış bir bölüm ya da sözü bulabilmek için iki üç kelime yazıp birkaç saniye sonra istediğinize ulaşabilirsiniz.
7) Saklaması ve korunması çok kolay
E-kitabınızı kaybetmediğiniz sürece sistemde kayıtlı olan kitaplarınız uzun süre size eşlik eder.
7) Saklaması ve korunması çok kolay E-kitabınızı kaybetmediğiniz sürece sistemde kayıtlı olan kitaplarınız uzun süre size eşlik eder.
8) Kağıt tasarrufu
Elektronik sistem ile birlikte ciddi bir tasarruf sağlanacaktır. Bu sistem sayesinde büyük bir ölçüde ağaç kesimi azalacaktır.
8) Kağıt tasarrufu Elektronik sistem ile birlikte ciddi bir tasarruf sağlanacaktır. Bu sistem sayesinde büyük bir ölçüde ağaç kesimi azalacaktır.
9) İstediğiniz zaman baskı yapabilirsiniz
Önemli gördüğünüz kısımları işaretleyip düzenledikten sonra baskıya geçirebilirsiniz.
9) İstediğiniz zaman baskı yapabilirsiniz Önemli gördüğünüz kısımları işaretleyip düzenledikten sonra baskıya geçirebilirsiniz.
10) Uzun şarj ömrü
Günde ortalama 3 4 saat okuduğunuz taktirde şarjı ortalama 2-3 hafta yeter.
10) Uzun şarj ömrü Günde ortalama 3 4 saat okuduğunuz taktirde şarjı ortalama 2-3 hafta yeter.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >