Elon Musk, Hyperloop için ilk iznin alındığını açıkladı

Hyperloop
Hyperloop

Uzay ve elektrikli otomobil alanında yaptığı başarılı çalışmalarla saygınlık kazanan Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dünyanın en iyi ulaşım projesi için izinlerin alındığını duyurdu.

Uzay alanında özel şirket olarak çalışan SpaceX ve elektrikli otomobil konusunda dünya otomobil şirketlerine öncülük eden Tesla’nın başındaki isim olan Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden müjdeyi duyurdu.

Musk, yaptığı açıklamada projenin ilk olarak nerede başlatılacağını ve ulaşım süresinden bahsetti. Trump yönetimiyle küçük çapta sıkıntılar yaşansa da bu çalışmanın izinlerini yine Trump yönetimi verdi.

Elon Musk’un üzerinde çalıştığı bu çılgın proje ilk olarak 2013 yılında duyurulmuş ve herkes tarafından ilgiyle karşılanmıştı. İlk istasyonların ne zaman açılacağı konusunda netlik olmasa da projenin başlatılacağı zaman olarak 2018 yılı belirtiliyor. Yani proje, duyurulduktan yaklaşık 5 sene sonra çalışmaya başlayacak.

Elon Musk’ın adını SpaceX ve Tesla ile duyduğumuz için tünel çalışmaları için bulunan şirketi Boring Company’i çok fazla bilmiyorduk. Ancak Boring Company, projenin ilerleyen zamanlarında Tesla ve SpaceX yanında popüler şirketler arasında yer alacak gibi duruyor.

Hyperloop projesinin tüm videolarını takip etmek ve proje hakkında çok kapsamlı bilgi sahibi olmak için buraya tıklayarak Youtube proje sayfasına gidebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >