Elon Musk, Tesla Model 3'ü test ederken görüntülendi

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla'nın yeni elektrikli otomobillerinden biri olan Model 3, şirketin CEO'su Elon Musk tarafından test edilirken görüntülendi.

Amerikan otomobil üreticisi Tesla, Model S ve Model D'nin ardından nispeten daha uygun fiyatlı Model 3'ü duyurmuştu. Yeni otomobille ilgili açıklamalar yapan Elon Musk, diğer modellerle arada çok büyük farklar olmayacağını da açıklamıştı. Altı saniyede 0 ile 100 km arasındaki hızlanmasını tamamlayabilen otomobil, verilere göre tam şarjda 346 km yol yapabiliyor. Üstelik Supercharging teknolojisi sayesinde şarj dolumu diğer elektrikli otomobillere göre çok daha kısa sürede gerçekleşiyor.
Tesla Model 3'ün sürücü koltuğunda Elon Musk var!
Her ne kadar şu ana kadar Model 3 ile alakalı birçok fotoğraf ortaya çıksa da, sürüş videosu paylaşılmamıştı. Ancak şirketin CEO'su Elon Musk, Twitter'dan Model 3'ün sürüş videosunu da paylaştı. Önemli olan detaylardan biri ise Model 3'ü test eden Elon Musk'ın neden bu kadar düşük çözünürlükte bir video paylaştığı. Şirketi yakından analiz eden kişilere göre bu bilinçli yapılan bir hamle. Önümüzdeki dönemlerde benzer paylaşımların devam etmesi bekleniyor. Yıl sonunda satışa çıkacak otomobilin ABD'deki başlangıç fiyatı ise 35.000 dolar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >