Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki gerginlik tırmanıyor: "O bu işlerden anlamaz"

Elon Musk vs Mark Zuckerberg
Elon Musk vs Mark Zuckerberg

Yapay zeka konusundaki ilerlemeleri endişeyle karşılayanların başında gelen Tesla CEO’su Elon Musk’ın yorumları, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’i öfkelendirdi. Son olarak Musk, Zuckerberg için ‘O bu işlerden pek anlamaz.’ dedi.

Tesla’nın kurucusu, aynı zamanda CEO’su olarak görev yapan Elon Musk, bundan birkaç gün önce, birçok bilim insanının da ortak fikri olduğu üzere yapay zekadaki gelişmelerden dolayı endişeli olduğunu ifade etmişti. Musk’a göre ABD’deki eyaletlerin yapay zekayı düzenleyici kanunlar çıkarmalı, insan medeniyetinin geleceği koruma altına alınmalıydı. Bu konuda daha önceleri aralarında Stephen Hawking’in de bulunduğu birçok bilim insanı Musk’a yakın fikirler beyan etmiş; yapay zekanın insanlık açısından ileriki zamanlar düşünüldüğünde büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkabileceği belirtilmişti.

Zuckerberg’in açıklamalarına Musk’ın cevabı ise oldukça netti: “Bu konuyu Mark’la görüştüm. Kendisi konuyu pek anlamıyor.” Zuckerberg’in bu yoruma cevabı ve ikili arasındaki gerginliğin hangi seviyelere geleceği ise merak konusu…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >