Elon Musk'dan samimi itiraf: Tesla'nın pazar değeri hak ettiğinden fazla

Tesla
Tesla

Amerikalı mucit Elon Musk, sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Musk'a göre şirket, hak ettiğinden fazla piyasa değerine sahip.

Çılgın projeleriyle yüz binlerce kişiye ilham kaynağı olan Elon Musk, son yıllarda teknoloji ve bilim sektörünün en çok konuşulan isimlerinden biri. Mars'ta koloni kurmak; uzay taşımacılığını ekonomik hale getirmek, insanlar ve bilgisayarlar arasındaki bağı oluşturmak gibi kıymetli fikirleri olan mucit, geçtiğimiz günlerde ABD'nin en değerli otomobil markası olan Tesla şirketiyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Amerikalı mühendis Elon Musk, önümüzdeki süreçte büyük şehirleri birbirine bağlayacak olan kapsül ulaşım hatlarını da hayata geçirecek.
Amerikalı mühendis Elon Musk, önümüzdeki süreçte büyük şehirleri birbirine bağlayacak olan kapsül ulaşım hatlarını da hayata geçirecek.

Elon Musk, The Guardian'a verdiği röportajda Tesla'nın şu anki değerinden daha azını hak ettiğini söyledi. Yani aslına bakılırsa şirketin 300 dolar olan hisse fiyatı Musk'ın beklentilerinin de üstünde. Amerikan iş adamı, şirketin yılın ilk çeyreğinde 330 milyondolar zarar ettiğimi samimi bir şekilde ifade etti.

Yeni nesil elektrikli otomobillerle alakalı hedeflerini de açıklayan Musk, Tesla'nın yılda 84 bin araç ürettiğini açıkladı. Ancak buna rağmen piyasa değeri Ford ve General Motors'u bile aşmış durumda. Amaç, yılda 500 bin Tesla elektrikli otomobil üretmek. Elbette bu hedefe ulaşmak için üretim bantlarının hızlandırılması şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >