Facebook 12 yaşındaki kızın intihar videosunu yayından kaldırmıyor

Normalde uygunsuz içerik şikayetlerine genellikle otomatik yanıt vererek yayından kaldıran Facebook, 12 yaşındaki kızın intihar videosunu yayın kurallarını ihlal etmediği gerekçesiyle yayından kaldırmadı.

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan 12 yaşındaki bir genç kız, yaptığı canlı yayında ailesinden birinin kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek bu olayı anlatmış ardından da kendi canına kıyarak intihar etmişti. İntihardan hemen sonra olay yerine gelen polisler kızı hastaneye kaldırdılar ancak kızın hayatı kurtarılamadı.

Yaşanan bu olay üzerine yayın sosyal ağlardan kaldırıldı. Ancak başka kişiler tarafından da sürekli paylaşılmaya başlandı. BuzzFeed'in yer verdiği habere göre, genç kız aslında Live.me isimli sosyal medya platformunda gerçekleştirdi ve bu yayın kısa süre içerisinde Facebook ve Youtube gibi sosyal medya ağlarına yüklendi. Yayın Youtube'dan kaldırıldı. Daha sonra bir kullanıcı Facebook'da rastladığı videoyu şikayet etti ancak Facebook'nu moderasyon sistemi bu videoyu Facebook Topluluk Koşulları'nı ihlal etmediği gerekçesiyle yayından kaldırmadı.

Olay bu kadar yayıldıktan sonra bu konularda çok hassas davranan Facebook'un videoyu yayından kaldırabileceğini söyleriz ancak şu ana kadar kaldırılmaması bile çok vahim bir durum.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >