Facebook, düşünceleri yazıya döken yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Facebook
Facebook

Çılgın projeler peşinde olan Facebook, geçtiğimiz günlerde düzenlenen F8 konferansı sırasında düşünceleri doğrudan yazıya dökebilen özel bir teknoloji üzerinde çalışıldığını bildirdi.

19 Nisan - 20 Nisan arasında düzenlenen F8 konferansı kapsamında yeni teknolojilerini duyuran Facebook, özellikle mobil uygulamalar konusunda yepyeni çözümler geliştiriyor. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nün önemli isimlerinden olan Regina E.Dugan, Facebook'un F8 konferansı ve gelecek vizyonuyla alakalı dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Facebook'un gizli laboratuvarındaki çalışmalarla ilgili konuşan Dugan, şirketin önümüzdeki yıllar için insanların zihinlerini kullanarak yazı yazmalarını sağlayacak özel bir teknoloji üzerinde çalıştığını ifade etti. Hatta Facebook'un dakikada 100 kelime yazdırmaya dayalı bir sistem kurmayı hedeflediğini de ifade etti. Aslına bakılırsa ortalamaya göre bu da akıllı telefonlardaki yazış hızının beş veya altı katına karşılık geliyor.

Düşünceleri yazıya döken bu sistem şu anda Stanford Üniversitesi tarafından felçli bir hasta üzerinde test ediliyor. Ancak mevcut sistem şu anda dakikada en fazla sekiz kelime yazabiliyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha hızlanacağı belirtilen "düşünceyle yazdırma teknolojisi" özellikle yatalak hastalar açısından büyük avantaj sağlayabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >