Facebook'ta arkadaş listesi nasıl gizlenir?

Facebook'taki güvenlik ayarı sayesinde arkadaş listenizi gizleyebilir ve arkadaşlarınıza ulaşılmasını engelleyebilirsiniz.

Facebook'ta herhangi bir sebepten arkadaş listenizi gizlemek isteyebilirsiniz. Bu doğrultuda öncelikle bilgisayardan Facebook'a giriş yapmak gerekiyor.

Ardından profil pencerenizde "Arkadaşlar" / "Yönet" kısmına erişip, "Gizliliği Düzenle" seçeneğine tıkladığınızda Arkadaş Listesi başlıklı özel bir alan açılıyor. Bu noktada "Arkadaş listeni kimler görebilir?" üzerinden tanımlama yaparak, listenin kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleyebilirsiniz. Ya da doğrudan "Sadece ben" seçeneğiyle birlikte arkadaşlarınızı tamamen gizleyebilirsiniz.


Ayrıca Facebook bu kısımda önemli bir bilgilendirme de yapıyor. O da şöyle: "Hatırlatma: Arkadaşların kendi profillerindeki arkadaşlıklarını kimlerin görebileceğini kendileri belirler. İnsanlar başka bir profilde senin arkadaşlığını görebiliyorsa, bunu Haber Kaynağı'nda, arama sonuçlarında ve Facebook'taki diğer yerlerde görebilirler. Profilinde ortak arkadaşlarınızı da görebilirler."

Böylece Facebook kullanıcılarının arkadaş listenizi görüntülemesinin önüne geçebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >