Facebook'tan iş ortamı için yeni servis geliyor

Facebook'un 2014 yılında duyurduğu iş ortamı için 'Facebook At Work' servisi Ekim ayı başında geliyor.

Facebook'un iş sürümü servisi son yıllarda sürekli konuşulan ve merakla beklenen bir servisti.
Facebook at Work'u kapalı beta sürecinde 5.25 milyon kullanıcı test etti
Facebook iki yıldız üzerinde çalıştığı, kapalı beta sürümünün test sürecinin hala devam ettiği ve bugüne kadar 450 şirket tarafından denenen Facebook at Work adını verdiği yeni servisini yakında tüm işletmelerin kullanımına açmaya hazırlanıyor. İşletmeler için ayrı bir platform ve mesajlaşma uygulaması olarak geliştirilen Facebook at Work'u kapalı beta sürecinde 5.25 milyon kullanıcının test ettiği ifade ediliyor. Şirketin bu yeni servisini çıkarması ile Slack ve Yammer'e doğrudan rakip olacağını söylemek mümkün.
Facebook at Work'u kapalı beta sürecinde 5.25 milyon kullanıcı test etti Facebook iki yıldız üzerinde çalıştığı, kapalı beta sürümünün test sürecinin hala devam ettiği ve bugüne kadar 450 şirket tarafından denenen Facebook at Work adını verdiği yeni servisini yakında tüm işletmelerin kullanımına açmaya hazırlanıyor. İşletmeler için ayrı bir platform ve mesajlaşma uygulaması olarak geliştirilen Facebook at Work'u kapalı beta sürecinde 5.25 milyon kullanıcının test ettiği ifade ediliyor. Şirketin bu yeni servisini çıkarması ile Slack ve Yammer'e doğrudan rakip olacağını söylemek mümkün.
Facebook'un iş versiyonu
Bu servis ile bilgilerin ilk çıktığı yıllarda Facebook'un LinkedIn'e rakip bir platform üzerinde çalıştığı şeklinde yorumlanmıştı. Ancak ortaya çıkan bilgiler Facebook At Work'ün arayüz ve işleyiş olarak LinkedIn'den farklı bir yapıda olacağını gösteriyor. Facebook at Work, İş'te Facebook anlamına geliyor. Bu platform 2015 yılından beri test ediliyor. İskoçya Kraliyet Bankası gibi binlerce çalışanı olan işletmelerle yeni servisinin kullanılması konusunda anlaşmaya varıldı. Yeni servis ile birlikte Facebook Gruplar, Messenger, sesli ve görüntülü görüşme, sosyal ağ profillerine, etkinliklere, canlı video işlevlerine erişme gibi imkânlar sunuluyor. Facebook at Work servisinin ücretsiz olacağı konusundaysa herhangi bir bilgi yok.
Facebook'un iş versiyonu Bu servis ile bilgilerin ilk çıktığı yıllarda Facebook'un LinkedIn'e rakip bir platform üzerinde çalıştığı şeklinde yorumlanmıştı. Ancak ortaya çıkan bilgiler Facebook At Work'ün arayüz ve işleyiş olarak LinkedIn'den farklı bir yapıda olacağını gösteriyor. Facebook at Work, İş'te Facebook anlamına geliyor. Bu platform 2015 yılından beri test ediliyor. İskoçya Kraliyet Bankası gibi binlerce çalışanı olan işletmelerle yeni servisinin kullanılması konusunda anlaşmaya varıldı. Yeni servis ile birlikte Facebook Gruplar, Messenger, sesli ve görüntülü görüşme, sosyal ağ profillerine, etkinliklere, canlı video işlevlerine erişme gibi imkânlar sunuluyor. Facebook at Work servisinin ücretsiz olacağı konusundaysa herhangi bir bilgi yok.
Özel bir sitede tanıtılıyor.
Bu sayfadan servis hakkında geniş bilgi edinilebiliyor. The Information sitesi, Facebook at Work'ün ekim ayında herkes için kullanıma açılacağını iddia ediyor.
Slack'i geçebilecek mi
Slack, ekibiniz ile tıpkı bir sosyal ağda olduğu gibi iletişim kurmanızı ve bilgi paylaşımı yapmanızı sağlayn bir servis. Android, iOS, Windows, Mac ve Linux gibi platformlarda kullanılabilen Slack sayesinde her an bilgi akışı takip edilebiliyor.

Slack, özellikle şirketler ve ekipler tarafından sıkça kullanılan mesajlaşma platformlarının başında geliyor. Çalışanlar veya ekip üyeleri farklı sohbet kanalları üzerinden birbirleri ile iletişim kurabiliyor. Mobil uyumlu olan Slack'in başarılı performansı benzerlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
Slack'i geçebilecek mi Slack, ekibiniz ile tıpkı bir sosyal ağda olduğu gibi iletişim kurmanızı ve bilgi paylaşımı yapmanızı sağlayn bir servis. Android, iOS, Windows, Mac ve Linux gibi platformlarda kullanılabilen Slack sayesinde her an bilgi akışı takip edilebiliyor. Slack, özellikle şirketler ve ekipler tarafından sıkça kullanılan mesajlaşma platformlarının başında geliyor. Çalışanlar veya ekip üyeleri farklı sohbet kanalları üzerinden birbirleri ile iletişim kurabiliyor. Mobil uyumlu olan Slack'in başarılı performansı benzerlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
Kullanıcı başına 1-5 dolar ücretlendirme olabilir
Business Insider'in haberine göre ise Facebook işletmelerden kullanıcı başına 1-5 dolar arası ücret talep edecek. Sunulan paket içerisinde ayrıca Groups ve Messenger servisleri de olacağı gibi; ses ve görüntülü arama seçenekleri de olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >