Facebook'tan önemli yenilik: Yeni Messenger uygulaması kotadan tasarruf sağlayacak

Messenger Lite
Messenger Lite

Türkiye için aktif hale getirilen Messenger Lite, kota tasarrufundan telefonun sistem kaynaklarının kullanımına kadar birçok farklı avantaj sağlıyor. Yeni uygulama an itibariyle Play Store üzerinden ücretsiz şekilde indirilebiliyor.

Facebook, geçtiğimiz aylarda düşük hızda internet bağlantısına sahip kotalı mobil kullanıcılar için Messenger'ın "Lite" versiyonunu duyurmuştu. Bu kapsamda öncelikle birkaç farklı ülkede aktif hale getirilen uygulama, son olarak 150 ülke ile birlikte Türkiye'de de kullanıma sunuldu. Messenger Lite'ın ana odağı kotadan tasarruf olsa da, uygulama bundan çok daha fazlasını sunuyor.

Standart Messenger'a oranla telefonda daha az yer kaplayan Messenger Lite, mobil veriden de daha az tüketiyor ve dolayısıyla kotadan tasarruf sağlıyor. Android'in 2.3 Gingerbread sürümünden itibaren kullanılabilen yeni mobil uygulama bu sayede çok daha fazla cihaza rahatlıkla kurulabiliyor. Messenger Lite'ı buradaki bağlantı vasıtasıyla Google Play üzerinden indirebilmek mümkün.

Twitter'ın da düşük hozda mobil internet bağlantısına sahip kullanıcılar için tasarladığı özel bir uygulama var. Facebook Messenger Lite'ta olduğu gibi bu sosyal ağda da normale oranla daha az veri harcayarak gezinti imkanı mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >