Google, cinsiyetçi yorumu sebebiyle yazılım mühendisini görevden aldı

Google
Google

Google'da yazılım mühendisi olarak çalışan James Damore, cinsiyetçi yorumu sebebiyle şirketten kovuldu.

Özellikle teknoloji sektöründe hizmet veren dev şirketler son yıllarda "cinsiyetçi" yaklaşımlarından dolayı çalışanları sıkça cezalandırıyor; hatta birçok kişi de şirketlerden hızlıca uzaklaştırılıyor. Bunun son örneği ise Google'da yaşandı. James Damore isimli yazılım mühendisi, kendisinin de doğrulamasıyla birlikte "cinsiyetçi" söylemlerinden dolayı şirketten kovuldu.

Şirket CEO'su Sundar Pichai konuyla alakalı açıklama yaparak, bu tarz yorumların Google'ın politikalarına aykırı olduğunu belirtti.
Şirket CEO'su Sundar Pichai konuyla alakalı açıklama yaparak, bu tarz yorumların Google'ın politikalarına aykırı olduğunu belirtti.

"Google'ın ideolojik yankı odası" başlıklı yazıda kadınlarla erkeklerin biyolojik farklar sebebiyle farklı yetenekleri olduğunu ve dolayısıyla liderlik alanlarında kadınların daha az yer alması gerektiği savunulurken, metnin yazarı "cinsiyet farkının cinsiyetçilik sayılmasına son vermeliyiz" ifadesini kullanmıştı.

Akabinde birçok farklı Google çalışanının paylaştığı bu yazı kısa sürede gündeme oturarak üst kademelere kadar ulaştı. Akabinde Google'ın CEO'su Sundar Pichai, çalışanlarına gönderdiği e-posta ile şirket içindeki ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, yorumu yapan kişinin işine son verildiğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >