Google'ın GIF uygulaması Motion Stills Android için de yayınlandı

Motion Stills
Motion Stills

Google'ın geçtiğimiz dönemlerde iPhone ve iPad'ler için aktif ettiği Motion Stills GIF uygulaması son olarak Android için de aktif hale geldi.

Geçtiğimiz dönemlerde iOS platformunda kullanıma sunulan Motion Stills uygulaması son olarak Android için de aktif hale getirildi. Apple tarafında dahili olarak sunulan kamera özelliği Live Photos ile birlikte kullanılanMotion Stills, Android'de ise bu ya da benzer bir sisteme ihtiyaç duymuyor.

Motion Stills artık Google Play üzerinden de ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Motion Stills artık Google Play üzerinden de ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Özellikle son birkaç yılda Instagram'a dahil edilen Boomerang ve Hyperlapse özellikleriyle popüler hale gelen hareketli fotoğraf ve videolar, Motion Stills uygulaması sayesinde daha farklı bir boyut kazanıyor.

Üç saniyelik kendini sürekli olarak tekrar eden GIF'lerin kaydedilebildiği uygulama, buna ek olarak Fast Forward olarak isimlendirilen özellik sayesinde normale oranla sekiz kat daha hızlı GIF'lerin oluşturulmasını sağlıyor. Elbette bu hızlandırma işlemi gerçekleştirilirken de yazılımsal titreşim engelleme sistemi kullanılıyor. Böylece görüntüde oluşan gereksiz titreşimler ortadan kaldırılıyor. Motions Stills uygulamasını Android için buradaki bağlantı üzerinden ücretsiz şekilde indirebilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >