Gurur tablosu: Yerli HÜRKUŞ C uçağının atış videosu yayınlandı

HÜRKUŞ C
HÜRKUŞ C

Önümüzdeki yıl TSK envanterine katılacak olan yerli HÜRKUŞ C uçağı, tüm testleri başarıyla geçmeyi başardı. Farklı görev senaryoları için tasarlanan milli uçak, hedefi tam 12'den vurarak teröristlere göz açtırmayacak!

Savunma Sanayii'nde yerli ve milli hususlarda birbirinden kıymetli adımlar atan Türkiye, gelecek yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmesi planlanan HÜRKUŞuçağı için geçen hafta önemli bir atış testi gerçekleştirdi. Son olarak, Konya'da düzenlenen atış gösteriminin detaylarını ortaya çıkaran video da yayınlandı.

HÜRKUŞ uçağı, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Programı kapsamında farklı senaryolarda görev yapacak şekilde tasarlandı. Zira pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra hafif taarruz ve silahlı keşif görevleri de artık gelecek yıldan itibaren kısmen HÜRKUŞ ile gerçekleştirilmeye başlanacak.

TUSAŞ'ın milli imkanlar doğrultusunda geliştirdiği HÜRKUŞ C, hafif saldırı uçağı olarak görev yapmaya hazır hale geliyor. Zira gerçekleştirilen testler sonucu elde edilen başarı bunun en net göstergesi!

Atış testlerini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeli Çolak, Savunma Sanayii Müsteşarı Profesör Doktor İsmail Demir ve diğer birçok önemli isim canlı olarak takip etti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, pilotları tebrik ederek, HÜRKUŞ C'nin teröristlere göz açtırmayacağını dile getirdi.

Videonun 1:03 dakikasında ateşlenen füze, yine videoda birkaç saniye sonra hedefi tam olarak 12'den vuruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >