Havadan su üreten harika makina dünyanın susuzluğuna çare olacak

Water-gen
Water-gen

Water-Gen şirketi, havadaki nemi kullanarak su elde üretebilen bir makina tasarladı.

Water-Gen firmasının tasarladığı havadaki nemi suya ve enerjiye çevirebilen makinanın, fabrikalarda, evlerde ve küçük iş yerlerinde olmak üzere birçok yerde rahatlıkla kullanılabilmesi için tasarım ekibi ayrıca çalışıyor.

Endüstriyel modellerde günde 3 bin litre, orta boy modellerde 450 litre, ev tipi cihazlarda ise 15 litre su elde edilebilecek. Bu makinalar sayesinde 25 milyon kişiye temiz su kaynağı sağlanabilecek.

Ayrıca firmanın 12 kilogram ağırlığında günlük 220-240 litre arıtma kapasitesi olan seyyar bir arıtma cihazı üzerinde çalıştığı ve bu cihazın da askeri kullanıma sunulacağı duyuruldu.

''En iyi ve en ucuz alternatif''

                                    
                                    Cihaz hakkında konuşan Water-Gen Yönetim Kurulu Başkanı Maxim Pasik, ''Water-Gen, kötü altyapı yüzünden arıtma su kullanılamayan durumlar için en iyi ve en ucuz alternatif. Ayrıca bu sistem doğayı kirleten plastik atıkları da azaltacak. Fiyatlar konusunda ise şimdilik konuşmak istemiyoruz.’’ dedi.
''En iyi ve en ucuz alternatif'' Cihaz hakkında konuşan Water-Gen Yönetim Kurulu Başkanı Maxim Pasik, ''Water-Gen, kötü altyapı yüzünden arıtma su kullanılamayan durumlar için en iyi ve en ucuz alternatif. Ayrıca bu sistem doğayı kirleten plastik atıkları da azaltacak. Fiyatlar konusunda ise şimdilik konuşmak istemiyoruz.’’ dedi.
''Dünyanın yeni su kaynağı''

                                    Bu proje için ne kadar fon gerekirse gereksin, finansmanının sağlanacağını söyleyen Pasik, ‘’Water-Gen’in potansiyelinin bir limiti yok. Havadaki nemden su üretmek dünyanın yeni su kaynağı olacak.’’ dedi.
                                DHA
''Dünyanın yeni su kaynağı'' Bu proje için ne kadar fon gerekirse gereksin, finansmanının sağlanacağını söyleyen Pasik, ‘’Water-Gen’in potansiyelinin bir limiti yok. Havadaki nemden su üretmek dünyanın yeni su kaynağı olacak.’’ dedi. DHA
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >