Huawei Mate 10'un teknik detayları ve fiyatı belli oldu

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Yılın ikinci çeyreğinde Apple ve Samsung'un ardından en fazla akıllı telefon satışını gerçekleştiren Çinli Huawei, Mate 10 ile çıtayı daha da yükseltiyor. Akıllı telefonun yeni teknik detayları ve fiyatı belli oldu.

Strategy Analytics'in son raporlarına göre Samsung ve Apple'ın ardından dünyanın en fazla akıllı telefon satan marka olan Huawei, yeni adımlar atarak aradaki farkı kısa sürede kapatıp Cupertinolu şirketin önüne geçme gayretinde. Malumumuz tepe seviyesi akıllı telefonlar artık "neredeyse" tamamen çerçevesiz bir ekranla sunuluyor. Çinli üretici Huawei de bu yolu izleyerek tamamen çerçevesiz ekranlı akıllı telefonlar üzerinde çalışıyor. Mate 10 olarak isimlendirilen yeni model de en önemli örneklerden biri.

Ekranla ilgili detaylar arasında en çok dikkat çeken ayrıntı ise tamamen çerçevesiz 6 inç'lik yapı.
Ekranla ilgili detaylar arasında en çok dikkat çeken ayrıntı ise tamamen çerçevesiz 6 inç'lik yapı.

Yeni akıllı telefonda EntireView olarak isimlendirilen çerçevesiz bir ekrana yer verilmesi bekleniyor. 16 Ekim'de Münih'te gerçekleştirilecek olan organizasyon kapsamında tanıtılacağı söylenen yeni telefonda JDI tarafından üretilen ve Full Active olarak isimlendirilen özel bir ekran yer alacak. 2160 x 1080 piksel çözünürlükte görüntü oluşturacak olan 6 inç'lik ekran, Mate 10'un en önemli ayrıntılarından biri olarak dikkat çekiyor. Kirin 970 yonga seti, 8 GB RAM, Leica tarafından tasarlanmış 16 MP + 23 MP'likçift arkakamera ise telefonun şimdilik bilinen diğer teknik detayları arasında yer alıyor. Huawei Mate 10'un yaklaşık olarak 550 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >