Huawei vites yükseltiyor: Tamamen çerçevesiz ekranlı Mate 10 sahneye çıkıyor!

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Huawei'nin 6.1 inç boyutunda tamamen çerçevesiz ekranlı yeni nesil üst seviye akıllı telefonu Mate 10'un 16 Ekim'de gerçekleştirilecek olan etkinlikle tanıtılacağı netleşti. İşte Huawei Mate 10'un bilinen detayları...

Bu yılın ikinci çeyreğine ait satış raporlarında Samsung ve Apple'ın hemen arkasından gelen Huawei, yeni akıllı telefonlarıyla Android ekosistemindeki gücünü artırmaya devam ediyor. 2017'nin ikinci çeyreğinde 38.4 milyon adet akıllı telefon satan Çinli üretici, geçtiğimiz senenin aynı dönemine oranla toplamda 6.4 milyon adet daha fazla satış gerçekleştirmiş durumda. Esasında aradaki bu fark bile Huawei'nin pazarda ne kadar güçlendiğinin göstergesi.

Huawei Mate 10'un en önemli özelliği az önce de belirtildiği üzere tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip olması. 6.1 inç boyutundaki bu ekranda 2160 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. Mate 10 modeliyle tepe seviyesinde çıtayı daha da yükseltmeyi hedefleyen artık sektördeki birçok dev ismin gerçekleştirdiği gibi tamamen "çerçevesiz akıllı telefonlara" yöneliyor. 6 inç boyutunda 2160 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen EntireView isimli özel çerçevesiz ekranın kullanıcıların "sonsuz ekran" beklentisini fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

Yeni telefon, 16 Ekim'de Münih'te gerçekleştirilecek olan etkinlikle tanıtılacak.
Yeni telefon, 16 Ekim'de Münih'te gerçekleştirilecek olan etkinlikle tanıtılacak.

16 Ekim'de Münih'te gerçekleştirilecek olan özel bir etkinlikle birlikte sahneye çıkarılacak olan yeni akıllı telefonla ilgili tanıtım davetiyeleri de basın mensuplarına gönderilmiş durumda. Davetiyede özel olarak belirtilen "Bekleme değer cihazla tanışın" sloganı da dikkat çekiyor.

Yeni tepe seviyesi akıllı telefonda 23 MP + 16 MP olarak belirlenmiş Leica imzalı çift arka kamera yer alıyor.
Yeni tepe seviyesi akıllı telefonda 23 MP + 16 MP olarak belirlenmiş Leica imzalı çift arka kamera yer alıyor.

Şu ana kadar akıllı telefonun diğer teknik özellikleri de ortaya çıktı elbette. Yonga seti, RAM kapasitesi ve kamera ayrıntıları şöyle:

Huawei Mate 10 teknik özellikler

  • 6.1 inç ekran (2160 x 1080 piksel çözünürlük)
  • Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga seti (bölgeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir)
  • Kirin 970 işlemcisi
  • 6 GB RAM
  • 16 MP + 23 MP'lik Leica kamera
  • 4000 mAh kapasitede batarya

Öte yandan Huawei Mate 10'un yurt dışı fiyatına ilişkin tahminler ise 1000 dolar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >