IKEA ve Apple güçlerini birleştiriyor: Eşyaların evinizde nasıl durduğunu görebileceksiniz

​IKEA ve Apple güçlerini birleştiriyor: Eşyaların evinizde nasıl durduğunu görebileceksiniz
​IKEA ve Apple güçlerini birleştiriyor: Eşyaların evinizde nasıl durduğunu görebileceksiniz

Dünyanın en büyük ev eşyası ve dekorasyon mağazası zincirlerinden biri olan IKEA, alacağınız eşyaların evinizde nasıl durduğunu görmeniz için Apple ile arttırılmış gerçeklik konusunda ortaklığa gidiyor.

IKEA, daha önce de sanal gerçeklik teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte alacağınız mobilyaları IKEA mağazalarına gitmeden görmenizi sağlayan sanal gerçeklik uygulaması geliştirmişti. Ancak bu uygulama beklenen ilgiyi görmediği için bir süre sonra unutulup gitmişti.

IKEA pes etmiyor

IKEA Dijital Inovasyon Yöneticisi Michael Valdsgaard'ın yaptığı açıklamaya göre şirket, bu kez Apple ile ortak geliştirdiği arttırılmış gerçeklik uygulamasıyla karşımıza çıkacak. Bu uygulama sayesinde artık IKEA müşterileri, ürünleri sanal mekanlarda değil, kameraları aracığıyla evlerinde nasıl duracağını 3 boyutlu olarak görebilecekler.

Özellikle büyük eşyalar olduğu için müşterilerin satın almadan deneyimlemesinin zor olduğu dekorasyon alanında IKEA böylelikle müşterilerine satın almadan önce iyi ve gerçekçi bir katalog sunacak. IKEA'nın Apple işbirliği ile geliştireceği bu uygulamasının iOS 11 işletim sistemiyle birlikte duyurulması ve minimum 500 adet eşyanın ilk etapta uygulamaya dahil edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >