Instagram hesabı nasıl silinir?

Instagram hesap silme
Instagram hesap silme

Artık bu sosyal mecrayı kullanmak istemeyenler Instagram hesabını silip, uygulamayı kolayca kaldırabilirler.

En sık kullanılan fotoğraf ve kısavideo paylaşım platformları arasında bulunan Instagram, bazı kullanıcılar tarafından artık tercih edilmiyor. Bu noktada elbette bazı kişiler, Instagram hesaplarını tamamen silerek, bu sosyal mecradaki varlığını sonlandırmak istiyor. Esasında bu işlemi gerçekleştirmek hayli basit. Instagram'ın websayfası üzerinden birkaç adımı izleyerek Instagram hesabınızı kolayca silebilirsiniz.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme

                                    Eğer geçici olarak değil, hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız buradaki sayfa üzerinden "Hesabını neden siliyorsun?" bölümündeki herhangi bir soruyu seçerek, işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz. Hesap silindikten sonra veriler tamamen ve kalıcı olarak silinir. Bu aşamadan sonra Instagram hesabını kurtarma gibi bir durum söz konusu değil.
Instagram hesabını kalıcı olarak silme Eğer geçici olarak değil, hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız buradaki sayfa üzerinden "Hesabını neden siliyorsun?" bölümündeki herhangi bir soruyu seçerek, işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz. Hesap silindikten sonra veriler tamamen ve kalıcı olarak silinir. Bu aşamadan sonra Instagram hesabını kurtarma gibi bir durum söz konusu değil.
Instagram hesabını geçici olarak kapatma

                                    Öncelikle Instagram'a bilgisayar aracılığıyla web sayfası üzerinden erişmek gerekiyor. Daha sonrasında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında buradaki bağlantıya tıklayarak doğrudan ilgili sayfaya erişebilir ya da profil sayfası üzerinden "Profili Düzenle" seçeneği sayesinde en alttaki "Hesabımı geçici olarak kapat" düğmesine tıklamanız yeterli.
Instagram hesabını geçici olarak kapatma Öncelikle Instagram'a bilgisayar aracılığıyla web sayfası üzerinden erişmek gerekiyor. Daha sonrasında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında buradaki bağlantıya tıklayarak doğrudan ilgili sayfaya erişebilir ya da profil sayfası üzerinden "Profili Düzenle" seçeneği sayesinde en alttaki "Hesabımı geçici olarak kapat" düğmesine tıklamanız yeterli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >