Instagram'da düzenlenen fotoğraflar paylaşmadan nasıl kaydedilir?

instagram
instagram

Milyonlarca kişinin kullandığı Instagram, bir sosyal ağ olmanın yanı sıra aynı zamanda fotoğraf ve video düzenleme işlevlerini yerine getirebiliyor. Bu noktada filtreleri kullanmak amacıyla Instagram'da düzenlenen fotoğrafları paylaşmadan akıllı telefonlara kaydedebilmek mümkün.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 700 milyonu aşan Instagram, bu kitlenin büyük bir kısmını Snapchat'ten "alıntılanan" Hikâyeler özelliğine borçlu. Zira geçtiğimiz yıl uygulamaya dahil edilen Hikâyeler özelliği, Instagram'ın kullanıcı kitlesini çok önemli bir oranda artırdı.

Yapılan araştırmalara göre anlık paylaşımözelliği çok aktif kullanılsa da, Instagram'ın kendi fotoğraf paylaşım sistemi de yoğun olarak tercih ediliyor. Dolayısıyla birçok kişi Instagram'daki filtre ve ek seçenekler sebebiyle uygulama üzerinden fotoğraflarını düzenlemek isteyebiliyor. İşte bu durumlarda zaman zaman fotoğrafları paylaşmadan kaydetme özelliğine ihtiyaç duyulabiliyor.

Instagram'da düzenlenen fotoğrafları paylaşmadan kaydetmek

Fotoğrafı paylaşmadan hemen önce Android ya da iOS akıllı telefonlarda uçak modunu aktif etmek gerekiyor. Android telefonlarda üstteki bildirim merkezinden; iPhone'larda ise kontrol merkezi sayesinde bu işlemi kolayca gerçekleştirebilmek mümkün. Instagram'da düzenlenen fotoğrafları paylaşmadan kaydetmek için öncelikle fotoğrafın seçilmesi ve ardından "ileri" seçeneğiyle açılan ekran üzerinden filtrelerin yapılması gerekiyor. Daha sonrasında hem Android hem de iOS uygulamalarında telefonu uçak moduna almak gerekiyor. Ardından Instagram'dan "Paylaş" düğmesine tıklandığında internet bağlantısı olmadığından dolayı paylaşım yapılmayacak ama düzenlenen fotoğraf otomatik olarak akıllı telefona kaydediliyor.

Uçak modundayken paylaşım yapılmayacağı için kullanıcıların karşısına bu tarz bir ekran çıkıyor.
Uçak modundayken paylaşım yapılmayacağı için kullanıcıların karşısına bu tarz bir ekran çıkıyor.

Uçak modu kapatıldığında ise fotoğrafın "Vazgeç" düğmesi sayesinden tekrardan yüklenmeye çalışmasını engellemek gerekiyor. Hepsi bu kadar. Bu yöntem sayesinde Instagram'da filtre ya da düzenleme yapıp paylaşmadan akıllı telefonlara kaydetmek mümkün hale geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >