iPhone 8’de 5G bağlantısı olacak mı?

iPhone 8
iPhone 8

Apple’ın iPhone 8 için 5G desteği sağlayıp sağlamayacağı en çok tartışılan konuların başında geliyordu. DSL Reports’un raporuna göre, Apple’ın yaptığı lisans başvurusunun ardından birkaç ay sonra Federal İletişim Komisyonu’ndan onay çıktı.

DSL Reports’un verdiği bilgilere göre Apple, 28 GHz ve 39 GHz frekans bantlarında 5G için milimetre dalga teknolojisi ile denemeler yapabilme yetkisine sahip oldu. Düzenleyici kuruluş, AT&T, Verizon, Sprint ve T-Mobile gibi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operatörlere 5G frekans satışına başlamıştı. Operatörlerin iki yıl içerisinde 5G’yi tüketicilerine arz etmesi bekleniyor. 5G konusunda ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında oldukça yoğun çalışmalar yapılıyor. Devreye alınıp yaygınlaşmasının ise 2020 yılına kadar süreceği öngörülüyor.

Yeni nesil servis, Apple’ın gerekli izinleri almasıyla birlikte hızla yaklaşsa da iPhone 8 ile birlikte hayatlarımıza girmesi çok da mümkün görünmüyor. Sistemi geliştirme çabalarının uzunluğu bu durumu biraz daha zorlaştırırken Apple’ın mobil teknolojiler dünyasındaki en büyük yeniliklerden biri olarak lanse edilen konuda geride kalmayacağını söylememiz mümkün. 5G hazır olduğu ilk anda diğer şirketlerden önce yahut aynı anda Apple cihazlarında da aktif hale gelmiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >