iPhone 8'den yeni yüz tanıma sistemi: Face ID

iPhone 8 Face ID
iPhone 8 Face ID

Telefona erişim için oluşturulan kilidin yıllar içerisindeki son değişim halkası yüz tanıma sistemleri oldu. iPhone 8’de olacağı söylenen bu Face ID’nin diğer firmalarınkine göre çok daha hızlı ve güvenli olacağı konuşuluyor.

İlk olarak Samsung’un Galaxy Note 7 modeliyle kullanıcıların deneyimine sunulan biyolojik güvenlik sistemi iris tarayıcı, hızlı ve pratik olma yönünden beklentilerin altında kalınca kabul görmesi de zor oldu.

Zaten genellikle Samsung daha önce sunmuş olsa da geriden gelen Apple bu özelliklerle adından söz ettiriyor. Bir kısım insanlar böyle düşünmese de bu durum Apple’ın, ağır ilerlediğini ama sağlam adımlar attığını gösteriyor.

Bir başkası sisteme girmek isterse telefon işlem yapmayacak

10.yıla özel, iPhone 8 adında bir telefon üreteceği neredeyse kesinleşen Apple, iPhone 8’de Face ID ismini verdiği yüz tanıma sistemini kullanıcıların deneyimine sunmak istiyor. Samsung’un yüz tanıma sistemine nazaran daha hızlı ve daha güvenli bir yapıda olacağını belirtilen özelliğin, bilinmeyen yönleri de mevcut. Örneğin özellik batarya süresini etkilemeden ekranın kapalı veya açık olması fark etmeksizin her daim aktif olarak çalışacak. Başkası bu sistemi kendi veya bir başka yüz ile çalıştırmayı denerse telefonun kendini kilitleyeceği ve hiçbir işleme imkan vermeyeceği yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >