iPhone'a YouTube'dan nasıl video indirilir?

​iPhone'a YouTube'dan nasıl video indirilir?
​iPhone'a YouTube'dan nasıl video indirilir?

YouTube'dan telefonuna video indirmek isteyen iPhone kullanıcılarını buraya alalım. İşte iPhone'a YouTube'dan video indirmenin formülü...

Android işletim sistemi açık kaynak kodlu olduğundan dolayı Android kullanıcıları basit uygulamalar kullanarak YouTube gibi platformlardan kolay bir şekilde müzik ya da video indirebiliyorlar. Ancak iOS için bu süreç tam bir Arap saçı. İşte iPhone'a YouTube'dan video indirmenin yöntemi:

Öncelikle bu işlemi yapabilmeniz için bir bilgisayara ve USB kablosuna ihtiyacınız var. Diğer yandan bu işlemi yaparken telefonunuzda kalıcı hasarlar da bırakabilirsiniz. Bunu da şimdiden belirtelim. Başlıyoruz;

1- Eğer telefonunuzda YouTube uygulaması yüklüyse YouTube uygulamasını kaldırın.

2- Aşağıda yer alan YouTube ++ iPA ve Cydia Impactor programlarını bilgisayarınıza indirin.

YouTube ++ iPA'yı indirmek için buraya, Cydia Impactor'ı indirmek içinse buraya tıklayın.

3- iPhone'unuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayın ve Cydia Impactor programını çalıştırın.

4- YouTube ++ programını Cydia Impactor'un içine sürükleyerek bırakın.

5- Bu noktada programı iPhone'da çalıştırabilmeniz için Apple kimliğinizle giriş yapmanız gerekiyor ancak bu durumda e-posta ve şifrenizi paylaşmanız gerekeceği için güvenlik açısından tehlike yaratabilir. Bu nedenle yeni bir Apple kimliği açarak kullanmadığınız hesapla kurup önlem alabilirsiniz.

6- Apple kimliğinizle giriş yaptıktan sonra uygulama cihazınıza yüklenecektir ancak uygulamayı çalıştırmayın. Ayarlar > Genel > Profiller konumuna giderek Apple kimliğinize giriş yapın ve bu uygulama için "güven" seçeneğini işaretleyin.

Artık yeni yüklenen YouTube uygulaması üzerinden videoları kolaylıkla indirebilirsiniz. İndirdiğiniz videolar telefonunuzdaki Film Rulosu'na kaydolacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. Eğer Apple kimliğiniz 'geliştirici' kimliği değilse bu işlemi 7 günde bir tekrarlamak zorundasınız. Bu durumun önüne geçmek için geliştirici kimliğine sahip yeni bir Apple kimliği oluşturabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >