iPhone’lar nasıl daha hızlı şarj edilir?

iPhone nasıl hızlı şarj edilebilir?
iPhone nasıl hızlı şarj edilebilir?

Hemen hemen her iPhone kullanıcısı, iPhone’a dair en olumsuz düşüncelerini hep şarj problemi üzerinden ortaya koyuyor. Bu sorunu çözmek ise imkansız değil…

Apple, iPhone’ların güç tüketimiyle övünedursun kullanıcıların bu konudaki yorumları yıllardır olabilecek en olumsuz seviyelerde. Yanlarında sürekli olarak şarj cihazı taşımak zorunda kalan kullanıcılar, bu durumdan oldukça rahatsız. Çoğu kullanıcı gece yatmadan önce telefonunu şarja bırakır ve gün içerisinde şarjlarının yeterli gelmesini ümit eder. Ancak bazen tam dışarı çıkacakken şarjın yeterli seviyede olmadığı göze çarpar ve şarj etmek için de uygun ortam söz konusu değildir.

Tüm bu yetersizlikler içerisinde, iPhone’ları hızlı şarj edebilmenin 4 yolu ise kullanıcılara rahat bir nefes aldırıyor. İşte o 4 püf nokta:

Uçak modunu etkinleştirin.

                                    Telefonunuzu şarja bıraktığınızda elinizden bırakmış olsanız bile hücresel veri, arka plan uygulamalarının kullandığı veriler veya Wi-Fi mutlak surette çalışmaya devam ediyor. Bu çalışma hali, daha yavaş bir şarjı da beraberinde getiriyor. Eğer telefonunuz uçak moduna alınırsa, veri alışverişinin durmasıyla birlikte daha az enerji tüketilecek ve daha hızlı şarj gerçekleşecektir.
Uçak modunu etkinleştirin. Telefonunuzu şarja bıraktığınızda elinizden bırakmış olsanız bile hücresel veri, arka plan uygulamalarının kullandığı veriler veya Wi-Fi mutlak surette çalışmaya devam ediyor. Bu çalışma hali, daha yavaş bir şarjı da beraberinde getiriyor. Eğer telefonunuz uçak moduna alınırsa, veri alışverişinin durmasıyla birlikte daha az enerji tüketilecek ve daha hızlı şarj gerçekleşecektir.
Hücresel Veri, Wi-Fi ve Bluetooth’u kapatmak:

                                    Telefonunuza acil bir arama yahut SMS beklediğiniz anlarda uçak modunu aktif hale getirmek mümkün olmayacaktır. Bu gibi durumlarda, hücresel verinin, Wi-Fi ve Bluetooth’un kapatılması daha hızlı bir şarjı mümkün kılacaktır.
Hücresel Veri, Wi-Fi ve Bluetooth’u kapatmak: Telefonunuza acil bir arama yahut SMS beklediğiniz anlarda uçak modunu aktif hale getirmek mümkün olmayacaktır. Bu gibi durumlarda, hücresel verinin, Wi-Fi ve Bluetooth’un kapatılması daha hızlı bir şarjı mümkün kılacaktır.
Ekran parlaklığını düşürün:

                                    Ekran parlaklığını artırmak, güç tüketimine oldukça olumsuz bir etki sağlar. Parlaklığı düşürmek, bataryanızın dolma hızını epeyce artıracaktır.
Ekran parlaklığını düşürün: Ekran parlaklığını artırmak, güç tüketimine oldukça olumsuz bir etki sağlar. Parlaklığı düşürmek, bataryanızın dolma hızını epeyce artıracaktır.
Konum servislerini devre dışı bırakın:

                                    Konum servisleri, pil tüketiminde hızı artıran en önemli etkenlerden biri. Şarj ettiğiniz sırada check-in yapmayacaksanız konum servislerinizi kapatmak; daha hızlı şarj için oldukça etkili bir yöntemdir.
Konum servislerini devre dışı bırakın: Konum servisleri, pil tüketiminde hızı artıran en önemli etkenlerden biri. Şarj ettiğiniz sırada check-in yapmayacaksanız konum servislerinizi kapatmak; daha hızlı şarj için oldukça etkili bir yöntemdir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >