İşte Vodafone Arena'nın internet hızı

Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'da ücretsiz Wi-Fi internetin hızı belli oldu.

Beşiktaş'ın yeni akıllı stadyumu Vodafone Arena'nın temel atma töreni 10 Aralık 2013'te gerçekleşmişti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve diğer kulüp yetkilileri Türkiye'nin ilk akıllı stadyumunu inşa ettiklerini ifade etmişti.



İşte Vodafone Arena'da ücretsiz Wi-Fi'ın hızı

                                    
                                    
                                    Speedtest uygulamasıyla yaptığımız ölçümde ortalama download hızı olarak 98.14 Mbps, upload hızı olarak ise 110.46 Mbps gibi bir sonuç elde ettik. Yani bu hız ile aşağıdaki aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

Bluray film indirmek – 27 dakika

Müzik albümü indirmek – 12 saniye

50 fotoğraflık albüm indirmek – 10 saniye

100 MB dosya indirmek – 8 saniye
İşte Vodafone Arena'da ücretsiz Wi-Fi'ın hızı Speedtest uygulamasıyla yaptığımız ölçümde ortalama download hızı olarak 98.14 Mbps, upload hızı olarak ise 110.46 Mbps gibi bir sonuç elde ettik. Yani bu hız ile aşağıdaki aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz: Bluray film indirmek – 27 dakika Müzik albümü indirmek – 12 saniye 50 fotoğraflık albüm indirmek – 10 saniye 100 MB dosya indirmek – 8 saniye
Dijital ekran çözümleri, gelişmiş güvenlik sistemi, yüz tanıma sistemi, mobil uygulama ve daha birçok akıllı özellikler bulunuyor.

                                    
                                    
                                    Vodafone Arena'nın isim sponsoru olan İngiliz firmanın stadyum için 10 milyon doları aşkın yatırımda bulunduğu açıklanmıştı. Geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan stadyumda, dijital ekran çözümleri, gelişmiş güvenlik sistemi, yüz tanıma sistemi, mobil uygulama ve daha birçok akıllı özellikler bulunuyor.

Stadyumun en dikkat çeken özellikleri arasında elbette geniş kapsamlı mobil ve internet ağı yer alıyor. Zira bildiğimiz üzere genellikle stadyum gibi kalabalık ortamlarda şebeke sorunu yaşanıyor. Bu ortamlarda bırakın internete bağlanmayı, telefonlar bile zor çekiyor.
Dijital ekran çözümleri, gelişmiş güvenlik sistemi, yüz tanıma sistemi, mobil uygulama ve daha birçok akıllı özellikler bulunuyor. Vodafone Arena'nın isim sponsoru olan İngiliz firmanın stadyum için 10 milyon doları aşkın yatırımda bulunduğu açıklanmıştı. Geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan stadyumda, dijital ekran çözümleri, gelişmiş güvenlik sistemi, yüz tanıma sistemi, mobil uygulama ve daha birçok akıllı özellikler bulunuyor. Stadyumun en dikkat çeken özellikleri arasında elbette geniş kapsamlı mobil ve internet ağı yer alıyor. Zira bildiğimiz üzere genellikle stadyum gibi kalabalık ortamlarda şebeke sorunu yaşanıyor. Bu ortamlarda bırakın internete bağlanmayı, telefonlar bile zor çekiyor.
Maçı izlemeye gidenler, ücretsiz olarak Vodafone SüperNet Wi-Fi'a bağlanabiliyor.

                                    
                                    
                                    Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi Vodafone Arena'daki internetin hızı test edildi. Bildiğiniz üzere stadyumda maçı izlemeye gidenler, ücretsiz olarak Vodafone SüperNet Wi-Fi'a bağlanabiliyor.

Elbette stadyumdaki hız sürekli bu şekilde kalmıyor. Stattaki seyirci sayısı arttıkça internet hızı da biraz yavaşlıyor. Fakat stadyumdaki seyircilerin her türlü internet ihtiyacının rahatlıkla karşılandığı bir alt yapı kurulduğunu söylenebilir.
Maçı izlemeye gidenler, ücretsiz olarak Vodafone SüperNet Wi-Fi'a bağlanabiliyor. Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi Vodafone Arena'daki internetin hızı test edildi. Bildiğiniz üzere stadyumda maçı izlemeye gidenler, ücretsiz olarak Vodafone SüperNet Wi-Fi'a bağlanabiliyor. Elbette stadyumdaki hız sürekli bu şekilde kalmıyor. Stattaki seyirci sayısı arttıkça internet hızı da biraz yavaşlıyor. Fakat stadyumdaki seyircilerin her türlü internet ihtiyacının rahatlıkla karşılandığı bir alt yapı kurulduğunu söylenebilir.
Wembley Stad'ı örnek alınarak yapılan Hibrit Çim

                                    
                                    
                                    Stada yerleştirilen paneller sayesinde kendi elektiriğini kendi üretiyor.
Zemin için Wembley Stadı'ı örnek alındı. Oradaki gibi bir direnaj sistemi yapıldı. Çimler sulandıktan sonra hava üfleyen makinalar devreye giriyor ve yarım saat içinde çimler kuruyor. 20 santim yerin altında, 2 santimde yüzeyde kalalacak hiprit çimler ekli zeminin üzerine doğal çim ekili. Böylelikle çim kökleri hiprite yapışıyor ve maç sırasında zeminde kopma olmuyor. Bu da sakatlıkların önüne geçmiş oluyor.
Wembley Stad'ı örnek alınarak yapılan Hibrit Çim Stada yerleştirilen paneller sayesinde kendi elektiriğini kendi üretiyor. Zemin için Wembley Stadı'ı örnek alındı. Oradaki gibi bir direnaj sistemi yapıldı. Çimler sulandıktan sonra hava üfleyen makinalar devreye giriyor ve yarım saat içinde çimler kuruyor. 20 santim yerin altında, 2 santimde yüzeyde kalalacak hiprit çimler ekli zeminin üzerine doğal çim ekili. Böylelikle çim kökleri hiprite yapışıyor ve maç sırasında zeminde kopma olmuyor. Bu da sakatlıkların önüne geçmiş oluyor.
Yeşil Sertifikalı Stat
Statta kullanılan tüm malzemelerin geri dönüşümlü ürünlerden temin ediliyor. Yağmur yağdığında suyu toplanıyor ve sokaklarda boşa akması engelleniyor. Depolarda toplanan su, sulamada ve diğer işlerde kullanılıyor.
Yeşil Sertifikalı Stat Statta kullanılan tüm malzemelerin geri dönüşümlü ürünlerden temin ediliyor. Yağmur yağdığında suyu toplanıyor ve sokaklarda boşa akması engelleniyor. Depolarda toplanan su, sulamada ve diğer işlerde kullanılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >