İstek parçaları alalım: Yapay zeka destekli robot enstrüman çalmaya başladı

Robot
Robot

Yapay zeka desteğiyle büyük verileri analiz edebilen Shimon robot hafızasındaki 5000 şarkıya ek olarak derin öğrenme tekniğiyle kendi şarkısını da besteledi.

Makinelerin karmaşık problemler karşısında insan gibi düşünüp çözüm üretmesini sağlayan yapay zeka teknolojileri artık birçok farklı sektör tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Şu anda fabrikalardaki üretim bantlarında işçilerin yerini yapay zeka destekli robotlar alırken, önümüzdeki süreçte bu kapsamın daha da genişleyeceği öngörülüyor. Bunun en net örneği ise enstrüman çalabilen yapay zeka destekli robotların ortaya çıkması.

Shimon'un şarkı hafızası her geçen gün yeni melodilerle genişlemeye devam ediyor.
Shimon'un şarkı hafızası her geçen gün yeni melodilerle genişlemeye devam ediyor.

Toplamda 5000 farklı şarkıyı hafızasında tutan yapay zeka destekli Shimon robot, vurma çalgılar ailesinde yer alan Marimba'yı çalabilecek şekilde programlanmış. Büyük verileri analiz ederek işleyen robotun yardımına derin öğrenme teknolojisi de yetişiyor. Böylece hataları analiz eden Shimon, sonraki seferlerde hep daha iyi olmaya ve doğru noktaları basmaya odaklanıyor; başarılı da oluyor.

Şu anda yalnızca önceden programlanan şarkıları çalabilen robotun yakında kendi melodilerini de oluşturacağı öngörülüyor. Hatta bunun ilk denemesi şimdiden yapılmış durumda. Buyurun:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >