İsveçli mühendisten 'Uçan Sandalye'

​İsveçli mühendisten 'Uçan Sandalye'
​İsveçli mühendisten 'Uçan Sandalye'

Axel Borg, iki yıl uğraştı ve kendi hava aracını yaptı.

İsveçli mühendis Axel Borg‘, tamamen kendi tasarımı olan bir hava aracı geliştirdi. İki yıllık bir sürede, 10 bin Dolar’lık bütçeyle yapılan ‘uçan sandalye’, dört adet geniş pervane çemberinin içine yerleştirilmiş toplam 72 adet pervane ile çalışıyor. Üstelik bu İnsanlı multikopter, dronelardan farklı olarak, kullanan kişiye sürücü koltuğundaymış gibi hissettirdiğini iddia etmekle kalmıyor.

Digital Trends’e konuşan Borg “Fiziksel güçlere büyük bir saygım var ve bazen biraz korktuğum yalan değil. Ancak sistem birbirinden bağımsız beş ayrı alt düzenekten oluşuyor. Hepsinin aynı anda bozulması pek mümkün değil. Tabii her zaman olduğu gibi en büyük tehlike kullanıcıdan kaynaklanan sorunlar. Bu nokta benim en büyük endişem çünkü iki çocuk babası olarak çoğu zaman uykusuz kalıyorum ve bu da muhakeme yeteneğimi etkileyebiliyor.” diyor.

"Ticari bir amacım yok"

Borg’un geliştirdiği araçtan daha etkileyici bir şey varsa o da tüm bunları yaparken hem tam zamanlı bir işte çalışması hem de eşine ve çocuklarına vakit ayırabilmesi. Yine de Borg bu kadar meşgul olmanın kendisine hayal kuracak ve yaratıcı fikirler üretecek vakit bırakmamasından şikayetçi.

Bir sonraki adımın kontrollerde ince ayarlar yapmak ve bu süre zarfında daha fazla uçuş tecrübesi sahibi olmak olduğunu belirten Borg, aracını ticari bir amaç güderek geliştirmediğini söylüyor. Tüm çalışmaların şu anki amacının sadece hayattan keyif almak olduğunu belirten Borg, “Gelecekte batarya teknolojisi bugünkünün iki katına çıkarsa belki o zaman daha ciddi bir şekilde yaklaşabiliriz ancak şimdilik bu araçlar sadece eğlence amaçlı” diyor.

Kaynak: dunyahalleri.com, digitaltrens.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >