Kanadalı telefon üreticisi şimdi de sürücüsüz otomobil pazarına giriyor

BlackBerry, Kanada'da kurduğu yeni merkezle sürücüsüz otomobil çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

BlackBerry, Eylül sonunda yaptığı açıklamayla akıllı telefonların donanım üretimini ülke dışındaki ortaklara verileceğini açıklamıştı. Bu aşamadan sonra akıllı telefonların yalnızca "yazılım" tarafında olacaklarını ifade eden şirket CEO'su, planlamalarda bir dönüm noktasında olduklarını da vurgulamıştı.
Blackberry, akıllı telefon işini resmen bıraktı
Ancak, birkaç ay sonra TCL isimli yeni bir ortakla geri döneceğini bildiren BlackBerry, aldığı bu kararda hayli ısrarcı davranıyor. Yakın zamanda üst seviye yeni akıllı telefonların sahneye çıkması bekleniyor.
Oktay Kaynarca'dan Türk halkına uyarı: Uyursan bu haritadan eser kalmayacak
Akıllı telefon pazarında kan kaybetmeye devam eden şirket, bu kez de sürücüsüz otomobillere yönelik çalışmalar yapmaya başladı. Kanada'da yürütülecek olan sürücüsüz otomobil projeleri için şimdiden özel bir merkez kuruldu bile. Hatta şirket, kamuya açık alanda gerekli testlerin yapılabilmesi için izinleri de almış durumda.
BlackBerry'nin 2010 yılında satın aldığı QNX bu konuda şirkete önemli katkı sağlayacak gibi görünüyor. Hatta halihazırda bu projeler üzerinde çalışan Lincoln ve Ford'un da BlackBerry'e katkı yapacağı belirtiliyor. Üstelik Kanada merkezli şirket yalnızca yazılım değil, donanım tarafında da önemli adımlar atacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >