Kanser hastası, Destiny oyuncusu hayaline kavuştu ama...

Bungie tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayınlanan Rol Yapma ve Birinci Şahıs Nişancı video oyunu Destiny yapımına en çok para harcanan oyun olarak biliniyor. 9 Eylül 2014 tarihinde çıkışını yapan oyunun dünya üzerinde milyonlarca oyuncusu bulunuyor. Bugüne kadar 4 büyük genişleme paketi yayınlanan oyun, yürek burkan bir hikayeye de konu oluyor.

Mike Mariana. Muhtemelen ilk kez duyduğunuz bu isim, Destiny oyununu oynayan bir oyuncuya ait. Mike Destiny oyununu beta sürecinden bu yana oynamaya devam ediyor. Fakat Mike'i diğer oyunculardan ayıran bir ayrıntı var: Mike, oyuna başladıktan kısa bir süre sonra kolon kanseri hastalığına yakalanıyor. Hastalığa yakalanmadan kısa bir süre önce Destiny oyununu oynayan Eliot ve Tim isimli oyuncularla tanışan Mike, oyun içerisinde aynı klanda oyuna devam ediyorlar. Hatta zamanla arkadaşlıkları çok gelişiyor; klanları dağılıyor ve birçoğu oyunu bırakmasına rağmen Eliot, Tim ve Mike arasındaki iletişim kopmuyor. Tim, bir süre boyunca Mike'dan haber alamayınca, hem üzücü hem de insanlığa karşı umut kazanmamıza neden olay hikaye başlamış oluyor.
Tim, haber alamadığı oyun arkadaşının kolon kanserine yakalandığını öğreniyor. Mike hastalığı yüzünden sadece Destiny oyununu oynayabiliyor. Burada ilginç bir ayrıntı var: piyasadaki diğer oyunlar Mike'ın hastalığını etkilerlen, Destiny oynamak hiç zarar vermiyor. Bunu öğrenen Tim, oyuna tekrar başlama kararı alıyor. Oyunu indiriyor ve Mike ile birlikte yeniden oynamaya başlıyor. 2 çocuk babası ve kibar bir insan olarak tanınan Mike hastalığı hakkında hiçbir zaman olumsuz bir yorumda bulunmamış, şikayet etmemiş ve durumunu soranlara da hiçbir zaman ayrıntılı/üzücü açıklamalarda bulunmamış. 

Mike, sıkı bir Destiny oyuncusu olmayı başardı ama hastalığı da ilerliyordu. Mike hastalığıyla mücadele ederken 3000 saatlik oynama saati ve 3 farklı karakterle de oynama başarısını göstermişti. Deneyimli oyuncu bütün bunlara rağmen bir şeyi yapamamıştı: oyunun gizli mekanlarından biri olan The Lighthouse'u kendi gözleri ile hiç görme başarısı elde edememişti. Burada bir parantez açıp, gizli bölümden bahsedelim:The Lighthouse, bir Destiny etkiliğinde hiç yenilmeden, takım olarak 9 galibiyet aldığınız zaman görebildiğiniz, gidebildiğiniz bir mekan.  Yani bu mekanı görmek için iyi bir oyuncu olmanız yetmiyor; yetenekli oyuncu arkadaşlara da sahip olmanız gerekiyordu. Oyun oynaması sağlığı nedeniyle gittikçe azalan . Mike, oyundaki en büyük hayalim dediği bu mekanı hala görememişti. İşte burada devreye eski oyun arkadaşları Eliot ve Tim devreye giriyor.
Tim, haber alamadığı oyun arkadaşının kolon kanserine yakalandığını öğreniyor. Mike hastalığı yüzünden sadece Destiny oyununu oynayabiliyor. Burada ilginç bir ayrıntı var: piyasadaki diğer oyunlar Mike'ın hastalığını etkilerlen, Destiny oynamak hiç zarar vermiyor. Bunu öğrenen Tim, oyuna tekrar başlama kararı alıyor. Oyunu indiriyor ve Mike ile birlikte yeniden oynamaya başlıyor. 2 çocuk babası ve kibar bir insan olarak tanınan Mike hastalığı hakkında hiçbir zaman olumsuz bir yorumda bulunmamış, şikayet etmemiş ve durumunu soranlara da hiçbir zaman ayrıntılı/üzücü açıklamalarda bulunmamış. Mike, sıkı bir Destiny oyuncusu olmayı başardı ama hastalığı da ilerliyordu. Mike hastalığıyla mücadele ederken 3000 saatlik oynama saati ve 3 farklı karakterle de oynama başarısını göstermişti. Deneyimli oyuncu bütün bunlara rağmen bir şeyi yapamamıştı: oyunun gizli mekanlarından biri olan The Lighthouse'u kendi gözleri ile hiç görme başarısı elde edememişti. Burada bir parantez açıp, gizli bölümden bahsedelim:The Lighthouse, bir Destiny etkiliğinde hiç yenilmeden, takım olarak 9 galibiyet aldığınız zaman görebildiğiniz, gidebildiğiniz bir mekan. Yani bu mekanı görmek için iyi bir oyuncu olmanız yetmiyor; yetenekli oyuncu arkadaşlara da sahip olmanız gerekiyordu. Oyun oynaması sağlığı nedeniyle gittikçe azalan . Mike, oyundaki en büyük hayalim dediği bu mekanı hala görememişti. İşte burada devreye eski oyun arkadaşları Eliot ve Tim devreye giriyor.
Olayı anlatan Tim, daha önce birçok kez denemiş olmalarına rağmen 9 galibiyet görevini başaramamışlardı. Durum böyle olunca yani yetenekleri sınırlı olunca dışarıdan yardım almaya karar verdiler. Bunun içinde Twitch yayıncılarından yardım istemeye karar vermişler. Elliot, bir Twitch yayıncısı olan DrLupo olarak bilinen Benjiman Lupo'ya ulaşarak yardım istiyor. Bu yardım talebine olumlu yanıt veren Lupo, Mike ile iletişime geçerek birlikte canlı yayın düzenlediler. Bu canlı yayın sırasında Mike ilk defa hayali olan gizli mekana girmeyi başardı ve kendi gözleri ile gördü. Benjiman Lupo, bu iyiliği yapabilmek için 24 saatlik bir hayır canlı yayını gerçekleştirdi ve bu yayın sırasında topladığı tüm bağışları Make A Wish Foundation cephesine götürdü. Aşağıdan bu canlı yayının tamamını izleyebilirsiniz

Mike bu hastalığını hiçbir zaman hayatına engel olarak görmedi hatta normal hayata dönmeyi, işine dönmeyi düşünüyordu. Fakat istediği gibi olmadı; tüm müdahalelere rağmen Mike Ocak ayı içerisinde hayatını kaybetti. Bahsettiğimiz canlı yayın da Ocak 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Mike'ın vefatından sonra canlı yayını yapan Lupo, Mike'ın ailesi ile iletişime geçti ve 7500 dolarlık bağışın tamamını aileye verdi.
Olayı anlatan Tim, daha önce birçok kez denemiş olmalarına rağmen 9 galibiyet görevini başaramamışlardı. Durum böyle olunca yani yetenekleri sınırlı olunca dışarıdan yardım almaya karar verdiler. Bunun içinde Twitch yayıncılarından yardım istemeye karar vermişler. Elliot, bir Twitch yayıncısı olan DrLupo olarak bilinen Benjiman Lupo'ya ulaşarak yardım istiyor. Bu yardım talebine olumlu yanıt veren Lupo, Mike ile iletişime geçerek birlikte canlı yayın düzenlediler. Bu canlı yayın sırasında Mike ilk defa hayali olan gizli mekana girmeyi başardı ve kendi gözleri ile gördü. Benjiman Lupo, bu iyiliği yapabilmek için 24 saatlik bir hayır canlı yayını gerçekleştirdi ve bu yayın sırasında topladığı tüm bağışları Make A Wish Foundation cephesine götürdü. Aşağıdan bu canlı yayının tamamını izleyebilirsiniz Mike bu hastalığını hiçbir zaman hayatına engel olarak görmedi hatta normal hayata dönmeyi, işine dönmeyi düşünüyordu. Fakat istediği gibi olmadı; tüm müdahalelere rağmen Mike Ocak ayı içerisinde hayatını kaybetti. Bahsettiğimiz canlı yayın da Ocak 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Mike'ın vefatından sonra canlı yayını yapan Lupo, Mike'ın ailesi ile iletişime geçti ve 7500 dolarlık bağışın tamamını aileye verdi.
Destiny oyun topluluğu daha önce de benzer insani haberlere konu olmuştu. Çıkış yaptığı günden bu yana olumlu yorumlar alan Destiny oyunu genişleme paketleriyle yoluna devam ediyor.

BONUS: Kolon kanseri nedir?
Kolon diye adlandırdığımız kalın bağırsak, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki sindirim sisteminin ince bağırsaktan sonra gelen kısmıdır. Özellikle batılı ülkelerde sık karşılaşılan kolon kanseri oldukça büyük bir öneme sahiptir. Toplumda görülme sıklığı 10000 de 5 dolayındadır.
Destiny oyun topluluğu daha önce de benzer insani haberlere konu olmuştu. Çıkış yaptığı günden bu yana olumlu yorumlar alan Destiny oyunu genişleme paketleriyle yoluna devam ediyor. BONUS: Kolon kanseri nedir? Kolon diye adlandırdığımız kalın bağırsak, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki sindirim sisteminin ince bağırsaktan sonra gelen kısmıdır. Özellikle batılı ülkelerde sık karşılaşılan kolon kanseri oldukça büyük bir öneme sahiptir. Toplumda görülme sıklığı 10000 de 5 dolayındadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >