Kasislerde havaya zıplamaya son

Kasis.
Kasis.

Kasisler, kazaların ve aşırı hızın önlenmesi noktasında önemli olmakla birlikte birçok şoför için problemli anlar da yaşatabiliyor. Testleri yeni yapılan bir teknolojiyle birlikte üzerinden geçildiği anda havaya zıplatan kasisler tarih olacak…

Okul yolları, işlek ve virajları kestirilemeyen yollar ve şoförlerin ilk defa tercih ettiği güzergahlar için hayati önem taşıyan kasisler yayaların ve sürücülerin can sağlığı için kritik bir rol üstleniyor. Buna rağmen, mevcut sert yapılı kasisler sürücüler için tehlikeli anları da beraberinde getirebiliyor. Boyutlarının değişken olması nedeniyle sürücüler, üzerinden geçecekleri kasisleri kestiremeyip ya fazlaca yavaşlıyor ya da arabayı zıplatıyordu. Hatta fazla yüksek yapıda olan kasisler alçak gövdeli araçlarda hasara bile sebebiyet verebiliyordu.

Newtonsal olmayan akışkan teknolojisi kullanan yeni kasisler ise kasisli yollardaki sürüşü önemli derecede olumlu yönde etkileyecek. Temelde yumuşak bir yapısı olduğu için üzerinden yavaşça geçen sürücüler, sanki kasis yokmuşçasına rahat ilerleyebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >