Klavyeye hiç dokunmadan konuşarak yazın: Microsoft Dictate

Klavyeye hiç dokunmadan konuşarak yazın: ​Microsoft Dictate
Klavyeye hiç dokunmadan konuşarak yazın: ​Microsoft Dictate

Microsoft Garage'ın Dictate projesi sayesinde artık Microsoft Office programlarında konuşarak yazı yazabilecek ve çeviri yapabileceksiniz.

Microsoft'un yeni girişimler ve yeni fikirler üreten topluluğu Microsoft Garage, Microsoft Office programlarında konuşarak yazı yazmanızı sağlayacak yeni bir proje geliştirdi: Dictate.

Şu anda sadece Microsoft Word, Power Point ve Outlook servislerinde kullanılabilen Dictate sayesinde yazmak istediklerinizi doğru bir şekilde telaffuz ederek yazabiliyorsunuz. İngilizce ile tam uyumlu olarak çalışan Dictate, sözcüklerinizi ve vurgularınızı iyi bir şekilde seçebiliyor ve buna göre noktalama işaretlerini doğru bir şekilde uygulayabiliyor.

Cortana'ya eklenecek 'Çeviri' özelliğiyle de uyumlu çalışacak olan Microsoft Dictate, şu an için sadece İngilizce olarak kullanılabiliyor. Ayrıca Dictate'i kullanabilmeniz için İngilizce Office programları kullanmanız, Microsoft Office 2013 ve üstü bir sürüme sahip olmanız ve işletim sisteminizin Windows olması gerekiyor.

Siz de Dictate özelliğini kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >