LG açıkladı: Tepe seviyesi V30 modeli OLED ekranlı olacak

LG V30
LG V30

Güney Kore merkezli LG, yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu V30'da OLED ekran kullanacağını bildirdi. Ağustos sonunda tanıtılacak olan telefonun ekranına dair ayrıntılar haberimizde...

Android ekosisteminin güçlü oyuncularından biri olan Güney Kore merkezli LG, V serisinin yeni üyesiyle ilgili ipuçları paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde ürünün çift ekrana sahip olacağı söylenmiş; daha sonrasında da V20'deki bu yapının yeni telefonda tamamen farklı bir sisteme dönüşeceği söylentileri yayılmıştı. Son olarak, ürünün bazı teknik detaylarının da ortaya çıkmasıyla birlikte tanıtım organizasyonunun 31 Ağustos'ta gerçekleşeceği kesinleşmişti.

LG'nin yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonda OLED yapıda bir ekranın kullanılacağı da netleşti. OLED ekranlar, LCD ekranlara oranla çok daha gerçekçi ve canlı renklerde görüntüler oluşturabiliyor. Bu tip ekranlar özellikle sanal gerçeklik konusunda da önemli avantaj sağlıyor.

OLED ekranın çerçevenin köşelerinde epey kavis kazandığı da fotoğraftan net bir şekilde görülebiliyor.
OLED ekranın çerçevenin köşelerinde epey kavis kazandığı da fotoğraftan net bir şekilde görülebiliyor.

6 inç boyutundaki OLED FullVision ekranın yer alması beklenen V30, bu sayede bir önceki nesil V20 modeline göre 0.3 inç daha büyük bir ekran sunuyor. Ancak buna rağmen telefon gövdesi incelen çerçeveler sebebiyle V20'ye oranla daha ufak yapıda. Hatta eski modele oranla üst çerçevelerin %20, alt çerçeveler ise %50 oranında daha ince olduğu belirtiliyor.

Tüm detaylar 31 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan tanıtım etkinliğinden sonra netleşmiş olacak; şimdilik birkaç hafta daha sabretmekte yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >