LG G6 ile ısınma sorunları ortadan kalkıyor

LG'nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu G6, özel bir soğutma sistemiyle birlikte gelecek

Akıllı telefonların en belirgin sorunlarından biri aşırı ısınma. Özellikle sisteme aşırı yük bindiren oyun ve uygulamalar, cihazların hızlıca ısınmasına sebep oluyor; bu da elbette kullanıcılar için büyük tehdit oluşturuyor. Üreticiler de durumun farkında ve doğal olarak soğutmaya yönelik özel çözümler geliştiriyorlar. Bunun en başarılı örneklerinden biri de LG G6 ile sergilenecek gibi görünüyor.

G6, LG'nin yeni amiral gemisi konumuna yerleştirilecek. Yani Güney Koreli şirket, G5 ile yakaladığı başarıyı yeni modeliyle birlikte taçlandırmak istiyor da denilebilir. LG G6, özel bir soğutma sistemiyle birlikte ısınma problemlerine karşı koyacak. Ek olarak üretim aşamasında telefon bileşenlerinin buna göre yerleştirileceği belirtiliyor. Yani işlemci, bellek ve diğer parçalar bu doğrultuda farklı bir tasarımla telefona yerleştirilecek.

Hatta LG'nin G6'da kullanacağı bataryayı da bu hususta sıcaklığa karşı test ettiği üzerinde duruluyor. Güney Koreli teknoloji devinin yeni akıllı telefonu Şubat sonunda başlayacak olan MWC 2017 sırasında Barselona'da tanıtılacak.
LG G6 suya dayanıklı kasa ile gelebilir
LG G6'nın tüm tasarım detayları belli oldu
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >