Liseli öğrenciler bilişim kamplarıyla kendisini geliştirecek

bilişim
bilişim

Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğinde bilişim alanında eğitim mesleki ve teknik liselerden 2 bin 48 öğrencinin katıldığı, Liseler Arası Bilişim Kampı başladı.

Halkalı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinatörlüğünde yürütülen proje, Türkiye'nin siber güvenlik farkındalığı arttırmak, mesleki ve teknik liselerin bilişim bölümünde okuyan öğrencilerin alana yönelmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. Siber güvenlik konusunun, uzmanları tarafından ele alınacağı projede, öğrencilerin bilişim konusunda kendilerini geliştirebilmeleri noktasında öncülük edilmesi hedefleniyor.

Sosyal medyanın doğru kullanımından sosyal medya hesaplarının güvenliğinin nasıl sağlanacağına kadar birçok bilişim konusunun ele alındığı programda, bilişim alanında uzman akademisyenlerle sektör temsilcilerinin bulunduğu isimler de konuşmacı olarak yer alıyor. Öte yandan program kapsamında öğrencilerin bilişim alanına ilişkin faaliyetleri yerinde görebilmesi için çeşitli üniversite ve teknoparklara gezi düzenlenmesi planlanıyor.

Velilerin de katılımına açık olacak "Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferansın ardından, 21 Nisan'da tamamlanacak projenin sonunda, öğrencilere de katılımcı belgeleri verilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >