Mona Lisa tablosunda uzay gemisi iddiası

Sanat tarihinin en ünlü tablolarından Mona Lisa'yla ilgili çok ilginç bir şey keşfedildi. Bir sözlük yazarının iddiasına göre tabloda uzay mekiği var.

'Kallewasp' adlı sözlük yazarı tabloya ait birçok resmi incelediğini ve araştırdığını belirterek çıkan sonuçları paylaştı. Önce düşük çözünürlüklü bir Mona Lisa tablosunun simetriği alınıp birleştirilmiş halini paylaşan yazar orta kısma odaklanılmasını istiyor. Sonra da çözünürlüğü yüksek Mona Lisa tablolarını paylaşan yazar orta kısımda uzay mekiği, tapınak şövalyelerinin simgesi ve kapı olduğunu söylüyor.

İddialarını sürdüren sözlük yazarı, mekiğin ilerleyişinin resmin içinde oklarla görüldüğünü ve son olarak da atmosfer dışına çıktığını söylüyor. Bu ilerleyişin uzay mekiğinin günümüzdeki hareketleriyle birebir örtüştüğünü belirten yazar, tabloda bulunan yukarıdaki kısmın da gökyüzü tabakası olduğunun açıkça görüldüğünü söylüyor.



Tank, helikopter, paraşüt, makine insan ve daha birçok konuda olağanüstü çalışmaları bulunan Leonardo da Vinci'nin o dönemde uzay mekiğini tasarlamış hatta ilerleyişiyle ilgili hesaplar yapmış olması ne kadar mümkün bilemiyoruz ancak iddialar oldukça kafa karıştırıcı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >