MWC 2017: LG G6 tanıtıldı! İşte tüm detaylar

LG G6
LG G6

GZT.com Teknoloji olarak Barselona'dan an be an takip ettiğimiz LG G6 tanıtımı gerçekleşti. İşte telefonla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Geçtiğimiz sene duyurduğu G5 modeliyle modüler akıllı telefon akımının öncülerinden olmayı başaran Güney Koreli LG, yeni nesil amiral gemisinde daha farklı bir yol izliyor. Haftalar öncesinde basındavetiyesi ortaya çıkan ve ardından da detayları netleşmeye başlayan G6, fuarda en çok ilgi uyandıran ürünlerin başında geliyor.

Suya ve toza dayanıklı özel bir gövdenin sunulduğu akıllı telefon, tasarım konusunda LG kullanıcılarının hayli uzun süredir beklediği çizgiyi yakalamış durumda. Şirket, son olarak uzun süredir merak edilen LG G6'yı Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı. Biz de GZT.com olarak Barselona'daki gelişmeleri aktarıyoruz.



Beklendiği gibi QualcommSnapdragon 821 yonga setinin sunulduğu telefonda 5.7 inç'lik 18:9 oranında ve 2880 x 1440 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen bir ekran yer alıyor. Telefonun ekran - gövde oranı ise %78.6. Ayrıca bu ekranın inç başına düşen piksel sayısı ise 564 PPI. Öte yandan 4 GB LPDDR4 RAM, 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı kapasitede dahili depolama alanı sunuluyor. Ancak buna ek olarak elbette microSD kart yuvasına da yer veriliyor.

Geniş açılı çift arka kamera!

                                    
                                    Kullanıcıların artık en çok dikkat ettiği noktalardan biri de elbette arka ve ön kamera. LG bu konuda da önemli adımlar atmış. Keza Güney Koreli şirketin geçtiğimiz dönemlerde 13 MP'lik çift arka kamera üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu tanıtımla birlikte çift kamera ve diğer detaylar tamamen netleşmiş oldu. Arkadaki çift kameranın biri 125 derecelik geniş açı ve f2.4 diyafram açıklığı sunuyor. Buna ek olarak diğer kamera ise f1.8 diyafram açıklığıyla 71 derece geniş açı vadediyor. Ayrıca öndeki kamera ise f2.2 diyafram değeriyle birlikte 100 derecelik bir açı sunuluyor.
Geniş açılı çift arka kamera! Kullanıcıların artık en çok dikkat ettiği noktalardan biri de elbette arka ve ön kamera. LG bu konuda da önemli adımlar atmış. Keza Güney Koreli şirketin geçtiğimiz dönemlerde 13 MP'lik çift arka kamera üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu tanıtımla birlikte çift kamera ve diğer detaylar tamamen netleşmiş oldu. Arkadaki çift kameranın biri 125 derecelik geniş açı ve f2.4 diyafram açıklığı sunuyor. Buna ek olarak diğer kamera ise f1.8 diyafram açıklığıyla 71 derece geniş açı vadediyor. Ayrıca öndeki kamera ise f2.2 diyafram değeriyle birlikte 100 derecelik bir açı sunuluyor.

                                    
                                    Kablosuz bağlantı tarafında Wi-Fi, Bluetooth ve NFC teknolojilerine yer veriliyor. Elbette bunların da detayları var; Wi-Fi tarafında 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth'ta ise 4.2 BLN destekleniyor. LG, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan iki farklı video paylaşarak yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonun suya ve toza karşı dayanıklı olacağını açıklamıştı. Elbette tanıtımda bunun üzerinde de duruldu. Zira telefonun IP68 sertifikası bulunuyor. 

3300 mAh kapasitedeki batarya Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde hızlıca şarj olabiliyor. Üstelik şarj işlemi kablosuz şekilde de gerçekleştirilebiliyor. 163 gram ağırlığındaki ve 148.9 x 71.9 x 7.9 mm boyutlarındaki telefonu satın alırken üç farklı renkte seçim yapılabilecek, bunlar buz platin, mistik beyaz ve astro siyah.

LG'nin yeni amiral gemisi 2 Mart'ta ön siparişle satışa sunulacak. Bu tarihten sonra da 10 Mart itibariyle raflara çıkmaya başlayacak.
Kablosuz bağlantı tarafında Wi-Fi, Bluetooth ve NFC teknolojilerine yer veriliyor. Elbette bunların da detayları var; Wi-Fi tarafında 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth'ta ise 4.2 BLN destekleniyor. LG, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan iki farklı video paylaşarak yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonun suya ve toza karşı dayanıklı olacağını açıklamıştı. Elbette tanıtımda bunun üzerinde de duruldu. Zira telefonun IP68 sertifikası bulunuyor. 3300 mAh kapasitedeki batarya Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde hızlıca şarj olabiliyor. Üstelik şarj işlemi kablosuz şekilde de gerçekleştirilebiliyor. 163 gram ağırlığındaki ve 148.9 x 71.9 x 7.9 mm boyutlarındaki telefonu satın alırken üç farklı renkte seçim yapılabilecek, bunlar buz platin, mistik beyaz ve astro siyah. LG'nin yeni amiral gemisi 2 Mart'ta ön siparişle satışa sunulacak. Bu tarihten sonra da 10 Mart itibariyle raflara çıkmaya başlayacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >