MWC 2017: Vestel Venus Z10 ön inceleme

Vestel Venus Z10
Vestel Venus Z10

Yerli üretim teknolojileriyle ön plana çıkan Vestel, şu ana kadar ürettiği en tepe seviyesi akıllı telefonu Venus Z10'u MWC 2017 fuarı kapsamında tanıttı. Biz de GZT.com olarak ürünün ön incelemesini gerçekleştirdik.

Barselona'daki Mobile World Congress tüm hızıyla devam ederken biz de GZT.com olarak turumuza devam ediyoruz. Özellikle yerli üretim konusundaki öncü şirketlerden biri olan Vestel, fuarda yeni nesil en tepe seviyesi akıllı telefonu Venus Z10'u tanıttı. Şirket artık en üstseviyeperformans veren telefonlarını Venus Z serisi altında toplayacak ve fuarda tanıtılan Z10 da bu ailenin ilk üyesi olma özelliği taşıyor. Bu yeni ailedeyle birlikte Vestel'in telefon serisinde minik bir değişiklik söz konusu oluyor. Venus E ailesi giriş seviyesinde hizmet vermeye devam edecek ancak Venus V serisi artık tepe değil orta seviye telefonları bünyesinde barındıracak.

Venus Z10, tepe seviyesine yakışır derecede 5.2 inç'lik Full HD çözünürlükte (1920 x 1080 piksel) ekranla geliyor. Qualcomm'un Snapdragon 435 yonga setinin yer verildiği bu telefonun işlemci tarafında 1.4 GHz'de çalışan 8 çekirdekli işlemci yer alıyor ve
grafik işlem birimi olaraksa Adreno 505 görev yapıyor. Yonga setinin en büyük avantajlarından biri CAT6 destekli modem. Böylece CAT4 destekli telefonlara oranla internete daha yüksekhızda bağlanılabiliyor. Teknik özellik tarafında en önemli ayrıntılardan biri de 4 GB RAM ve 64 GB'lık depolama alanı. Ayrıca kapasite microSD kart yardımıyla kolay bir şekilde artırılabiliyor.


Telefonun arka kısmında
13 MP'lik OIS yani optikgörüntüsabitleme teknolojili bir kameraya yer veriliyor ve bu sayede hem fotoğraf hem de video çekimlerinde eldeki titreşim en aza indirgenmiş oluyor. Önde ise 8 MP'lik özçekim kamerası bulunuyor. Yine amiral gemisinde olmazsa olmaz özelliklerden biri de USB Type-C bağlantı desteği.
Artık yeni nesil telefonlarda
batarya tarafında da beklentiler hayli yükselmiş durumda. Bu kapsamda Venus Z10 3050 mAh kapasitedeki bataryayla yeterli bir performans sunacaktır. Zira uygulama ve sistemkaynaklarının verimli kullanılmasıyla birlikte bataryanın kullanımıyla alakalı değerler kullanıcıya bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Üstelik hızlışarjteknolojisinin de destekleniyor oluşuyla kısa süre içinde şarjıdoldurmak mümkün hale geliyor.
Fiziksel
anaekrantuşu aynı zamanda parmakizisensörünü de barındırıyor. Vestel'in şu ana kadar parmak izi okuyuculu herhangi bir akıllıtelefonu bulunmuyordu ve artık Venus Z10 ile birlikte parmakiziokuyucu da sisteme dahil edilmiş oldu. Son olarak yeni akıllı telefonun Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle geldiğini de hatırlatmakta yarar var. Telefonun Nisan'da satışa çıkması da beklenenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >