MWC 2017'de neler tanıtılacak?

mwc 2017
mwc 2017

27 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress'te hangi şirketler birçok farklı ürünü tanıtacak. Peki ama fuarda hangi ürünler sahne alacak?

Her yılın ilk çeyreğinde Barselona'da düzenlenen MWC yani Mobil Dünya Kongresi, irili ufaklı şirketlerin katıldığı önemli bir organizasyon. Bu sene, 27 Şubat - 2 Mart arasında düzenlenecek olan fuarda yeni nesil akıllı telefonlardan giyilebilir ürünlere ve aksesuarlara kadar mobil teknoloji konusunda yenilikçi birçok ürün sahne alacak. Bunlara ek olarak yapay zeka ve sanal gerçeklik konusunda da önemli sunumların yapılması bekleniyor.

Organizasyonu düzenleyen GSMA şirketinin Pazarlama departmanının Başkan Yardımcısı Michael O'Hara, yaptığı açıklamada mobil teknolojilerin gelişmesiyle birlikte fuara katılımın her geçen yıl daha da arttığını bildirdi. MWC 2017, bu yıl da Avrupa'daki birçok farklı etkinliğin gerçekleştiği Fira de Barselona'da düzenleniyor.
Başta Samsung, LG, Sony, Huawei ve Nokia gibi dev isimlerin yer alacağı organizasyonda, telekom şirketleri birçok farklı devlet kurumu bulunacak. Peki ama şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda hangi şirket neleri duyuracak?
Samsung



Samsung'un uzunca bir süredir MWC 2017 kapsamında Galaxy S8'i tanıtabileceği konuşuluyordu. Fakat ortaya çıkan yeni bilgiler doğrultusunda Galaxy S8 bu organizasyonda sahneye çıkmayacak.


Geçtiğimiz haftalarda basın mensuplarına davetiyeleri gönderen Samsung organizasyonda yeni nesil Galaxy Tab S3 tabletini tanıtacak. Elbette bu süreçte eski amiral gemisi telefonlar da sergilenecek. S-Pen özellikle belirtilen detaylar arasında.


Buna ek olarak Galaxy S8'in net tanıtım tarihi de fuar kapsamında açıklanacak bilgiler arasında. Ayrıca yine Galaxy Note 7'nin yenilenmiş versiyonu ve yeni bir Gear 360'ın da sahnelenmesi söz konusu.


LG

Fuarın en iddialı isimlerinden biri de GüneyKoreli LG olacak. Zira şirket bu organizasyonda yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu G6'yı sahneye çıkaracak. G5'teki modüler tasarımı kullanmaktan vazgeçen şirket, geçtiğimiz günlerde Samsung'un yaptığı gibi tanıtım organizasyonuyla alakalı küçük bir bilgiyi davetiye sayesinde basınmensuplarıyla paylaştı.
Suya ve toza dayanıklı olacağı kesinleşen LG G6, çift arka kamerasında hayli bir açı desteği sunacak. Hatta telefondaki kullanılacak olan yeni arayüz de geçtiğimiz dönemlerde gün yüzüne çıktı.



Şirketin ayrıca LG Watch Sport ve Style akıllı saatleri de tanıtacağı söyleniyor.


Sony

gzt

Sony de organizasyonu basın davetiyesiyle duyuran şirketler arasında yer alıyor. 27 Şubat sabahı saat 8:30'da (İspanya'ya göre) düzenlenecek olan organizasyonda yenilikçi tüm ürünler duyurulacak. Şirketin MWC 2017 kapsamında Xperia serisine iki yeni modeli ekleyeceği konuşuluyor.
Nokia

HMD Global'in Nokia haklarını satın almasından sonra önemli aşamalar kaydettiği ortada. Özellikle Çin pazarına sunulan akıllı telefonlar kısa süre içerisinde birçok kişi tarafından satın alındı. Şirketin aynı istikrarı yeni modellerde de devam ettirmesi bekleniyor.
Zira şirketin bu kapsamda 3, 5 ve 6'ya ek olarak 8'i sergileyeceği tahmin ediliyor. Fakat bunlar arasında en dikkat çekici olanı kuşkusuz yeni nesil 3310. Yenilenen ve farklı bir form kazanan Nokia 3310, 17 yıllık efsaneyi tekrardan küllerinden doğurabilir.




HTC

Her ne kadar HTC'nin akıllı telefon pazarından çekileceği eskiden olduğu gibi artık sadece şirketler için özel tasarımlar yapacağı konuşulsa da fuarda yeni modellerini sergileyecek. Bunlardan biri muhtemelen HTC 11 olacak. Üst seviye donanımlarla gelecek olan yeni telefonun Android'in en güncel versiyonu olan 7.0 Nougat ile birlikte sunulacağı aşikar.



Elbette buna ek olarak HTC U serisine yeni ürünlerin eklenebileceği ve Sense arayüzünün yenilenen versiyonunun organizasyonda tanıtılabileceği üzerinde duruluyor. Ayrıca sanal ve artırılmışgerçeklik konusunda da yeni çözümler sunulabilir.
Google
Saf Android'li telefonların yanı sıra akıllı saatler konusunda Google'ın yeni adımlar atması bekleniyor. Mobililetişim kapsamında şirketin bu arda önemli açıklamalar yapacağı da bilinenler arasında.
BlackBerry
Çıkış yakalamak için özel çaba sarf eden BlackBerry'nin yeni bir model sergilemek yerine eski telefonlar üzerinde birtakım duyurular yapabileceği üzerinde duruluyor.
Huawei
En çok merak edilen diğer bir şirket de Çinli Huawei. Tahminlere göre P10'un farklı varyasyonları fuarda sahne alacak. Özellikle depolama alanında yapılacak iyileştirmelerle eski modellerin yeni versiyonları da duyurulabilir.
Lenovo
Lenovo'nun Moto X 2017'yi tanıtabileceği söylenmişti ama son bilgiler doğrultusunda Moto G5 Plus'ın sahneye çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üstelik bu telefonun fotoğraf ve kamera özellikleriyle ön plana çıkacağı ve Mart'ta da satışa sunulacağı tahmin ediliyor.
General Mobile
28 Şubat Salı günü saat 14:00'de (İspanya saati) gerçekleşecek özel bir etkinlikte General Mobile'ın GM6 modeli sahneye çıkacak.
Motorola
Sızıntılar ışığında Motorola'dan 5 inç ve 5.5 inç'lik iki yeni telefon bekleniyor.
Xiaomi
Xiaomi'ye özel ilgisi olan bazı kullanıcılar Çinli şirketin tanıtacağı modelleri merakla bekliyordu. Ancak yapılan açıklamalar doğrultusunda Xiaomi'nin fuara katılmayacağı ve yeni model sergilemeyeceği netleşti.
Vestel
Vestel de yine eski ürünlerini sergileyecek. Ancak buna rağmen ufak da olsa Venüs V4 modeliyle alakalı çeşitli ipuçlarının paylaşılması bekleniyor.
Diğer şirketler
ASUS, ZTE, Alcatel,Netflix, HP gibi mobil alanda hizmet veren toplamda 2120'den fazla şirketin de fuar kapsamında yeni ürünler tanıtacağı biliniyor. Hatta bunlara arasında Ford, Mercedes-Benz ve Volkswagen gibi otomobil üreticileri de mevcut.
GZT.com olarak MWC 2017'yi Barselona'da takip edip, gelişmeleri canlı yayınlar,özel haberler ve videolarla aktaracağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >