NASA tüm arşivini YouTube’da sergileyecek

NASA
NASA

NASA, kamuoyu ile çok az bilgi paylaştığı gerekçesiyle birçok kişi tarafından eleştiriliyordu. Hem bu eleştirileri azaltmak hem de çalışmalarını sergilemek amacıyla YouTube ile anlaşarak herkes için açık bir arşiv oluşturdu.

NASA, bilimsel ve teknolojik çalışmalar dışında gizemli yönetim biçimiyle de dikkat çekiyor. Yaptığı çalışmaları detaylara inmeden ve olabildiğince az bilgiyle paylaşan kuruluş radikal bir karar aldı. SpaceX kurucusu Elon Musk’ın açıklamalarında sık sık NASA’nın arşivine web sitesi üzerinden ulaşmanın zorluğundan bahsetmiş, bu konuya olan ilgiyi artırmıştı. NASA, Elon Musk’ın da desteğiyle yüksek sesle dillendirilmeye başlanan eleştirileri ciddiye almış görünüyor.

NASA, tüm arşivini popüler video paylaşım sitesi YouTube’a yönlendirdi. Oldukça güncel bir şekilde gerçekleştirilen paylaşımlar ile yeni bir dönem başlamış oldu. X1 ve X43A uçuşları ve Ay araştırmaları aracının test videoları başta olmak üzere birçok video YouTube üzerinden kullanıcılarla buluşuyor. 29 Temmuz 1958’deki kuruluşundan bu yana kurum, en şeffaf dönemini yaşayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >