NASA'dan akıl almaz proje: Dünya ekonomisi yerle bir olacak

NASA Güneş Sistemi'nde yer alan 200 kilometre genişliğindeki asteroide ulaşmaya çalışıyor. Asteroidin üzerinde bulunan madenlerin değeri ise 10 bin katrilyon dolar.

NASA'nın yapacağı hamleyle dünyada yer yerinden oynayabilir. 200 kilometre genişliğindeki asteroidin üzerindeki madenler dünya ekonomisinin tamamından daha değerli. Değeri 10 bin kentilyon(10 bin katrilyon) dolar olduğu tahmin edilen bu madenler için NASA asteroide uzay aracı gönderecek. NASA demir, nikel ve altın gibi değerli madenleri bu asteroidden Dünya'ya nasıl getireceğini ise henüz bulabilmiş değil.

UZAY MADENCİLİĞİ
NASA, Jüpiter ve Mars arasında bulunan asteroide 2023 yılında uzay aracı gönderecek. Bu madenlerin Dünya'ya getirilmesi oldukça maliyetli. Ancak teknolojinin gelişmesi, uzay seyahatleri maliyetinin giderek azalması ve uzay madenciliğinin yaygınlaşacak olması bu fikrin hayata geçirilmesini teşvik eden etmenler arasında yer alıyor. Bilim insanlarına göre değerli madenlerin Dünya'ya taşınmasını kolaylaştırmak için asteroitlerin solar-elektrik iyon motorlarıyla Dünya'ya yaklaştırılması gerek.

Planın işlemesi için çok yüksek miktarda kaynak ayrılması gerekiyor. Bu sebeple öncelikle çok ciddi bir planlama yapılmalı.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >