Norveç, trafikteki tüm araçları %100 elektrikli hale getirmeyi hedefliyor

elektrikli otomobil
elektrikli otomobil

Norveç'in elektrikli otomobil konusundaki hedefi hayli büyük. Amaç, 2025 yılına gelindiğinde ülkedeki tüm araçların %100 elektrikli olması.

Tesla başta olmak üzere birçok üretici elektrikli otomobil konusunda yeni çözümler geliştirmeye odaklanmış durumda. Zira artık devletler de fosil yakıtlı araçların önünü kesebilmek adına önemli kararlar alıyorlar. Yapılan araştırmalara göre birkaç yıl içinde büyük ülkeler elektrikli otomobil konusundaki yatırımları çok daha ciddi bir boyuta taşıyacak. Hatta Norveç, 2025 yılında tüm otomobilleri %100 elektrikli hale getirmeyi hedefliyor.

Şu an Norveç'te elektrikli otomobiller kullanılıyor olsa da henüz fosil yakıtlı araçların seviyesine ulaşabilmiş değil. Geçtiğimiz yıl sonu yayınlanan rakamlara göre ülkede şu anda 100 binden fazla elektrikli otomobil yer alıyor. Ancak hedefler sekiz yıl sonra ülkede tamamen elektrikli otomobillere geçileceği yönünde.

Elektrikli otomobiller sıfır emisyon, çevre kirliliğinin önlenmesi ve yakıt tasarrufu anlamında önemli katkılar sağlayacak. Norveç'teki otomobil kullanıcılarının en önemli avantajı ise devletin önemli katkılar sağlıyor olması. %100 elektrikli otomobilleri satın alanlar vergi indirimlerinden yararlanabildiği gibi aynı zamanda otoparkları da ücretsiz kullanabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >