Obama'nın "Nelson Mandela" alıntılı tweet'i Twitter rekoru kırdı!

Obama-Twitter
Obama-Twitter

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD'de ırkçı gruplar arasında yaşanan saldırı ve kavgalar sonrasında attığı tweet Twitter'da beğeni rekoru kırdı.

Birkaç gün önce ABD'nin Virginia eyaletine bağlı olan Charlottesville şehrinde Amerikan İç Savaşı'nda Konfederasyon Ordusu Komutanı General Robert E. Lee'ye ait heykelin kaldırılması planı üzerine ırkçı gruplar sokağa inmiş; ellerindeki makineli silahlarla korku saçmıştı. Şehirler, gruplar arasında yaşanan kavgalar sebebiyle OHAL ilan edilmiş ve akabinde de olayları izleyen bir polis helikopteri bölgeye düşmüştü.

Barack Obama'nın Twitter hesabını şu anda 93.3 milyon kişi takip ediyor.
Barack Obama'nın Twitter hesabını şu anda 93.3 milyon kişi takip ediyor.

Yaşanan bu olaylar sosyalmecralarda yankı bulmaya devam ediyor. Özellikle siyasiler tarafından atılan tweetler, yüzbinlerce retweet almaya devam ediyor. Siyasi yaşamını bitirmiş olmasına rağmen konuya duyarsız kalmayan Eski ABD Başkanı Barack Obama, attığı tweet'le Twitter tarihinin beğeni rekorunu kırdı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı olan Nelson Mandela'nın sözlerini paylaşan Obama, Twitter'da bugüne kadar en fazla beğenilen tweet'i atmış oldu. Üç parça şeklinde paylaşılan sözlerde "Hiç kimse, doğuştan, başka bir insanın ten rengi, geçmişi ya da dini yüzünden ondan nefret etmez. İnsanların nefreti öğrenmesi gerekir. Ve eğer, onlara nefret öğretiliyorsa, sevgi de öğretilebilir. Çünkü sevgi insan kalbine aksine kıyasla çok daha doğal gelir." cümleleri yer alıyor.

  • Nelson Mandela kimdir? Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, ırk ayrımcılığıyla mücadelenin simgesi olarak görülüyor. Dolayısıyla bu hususta sosyal medyadaki birçok paylaşımda Mandela'nın sözlerinden alıntı yapılıyor.

Şu anda son istatistiklere bakıldığında bu tweet'in toplamda 48 bin metion, 1.2 milyon retweet ve 3 milyonu aşkın beğeni aldığı görülebiliyor. Obama'nın bu tweet'i, beğeni rekorunun yanı sıra retweet rekoru da kırmaya aday. Zira Twitter istatistikleri üzerinde çalışan Favstar, tweet'in şu ana kadar en çok Twitter tarihinde en fazla retweet alan beşinci tweet olduğunu açıkladı.