Ölü değil: İlk dondurulan insan 50 yaşına girdi

Ölü değil.
Ölü değil.

Dünyanın ilk dondurulan insanı James Bedford'ın bedeni tam 50 yıldır cryo tüpü içinde donmuş halde bekletiliyor. İşte ölmeden önce dondurulan ve 50 yıldır tüpte bekleyen Bedford'ın şimdiki hali...

12 Ocak 1967'de 73 yaşında olan James Bedford isimli ABD vatandaşı cryo tüpüne girerek kendini donduran ilk insan olarak tarihe geçmişti. O günden bu yana tam 50 yıl geçti ve hala cryo tüpünde dondurulmuş halde.

Kendi isteğiyle girdi

                                    
                                    
                                    Böbrek kanseri olduğu ve tedaviye cevap vermediği için ölümü beklenen Dr. James Bedford, ileride hastalığa bir çözüm bulunacağı ve dondurulmuş insanları geri döndürmenin bir yolunun keşfedileceği umuduyla, kendi isteği ile cryo tüpüne girme kararı almıştı. James Bedford o günden beri resmen ölü kabul ediliyor ancak tıbben ''tam anlamıyla ölü olmadığı'' biliniyor. James Bedford organları bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde duruyor.
Kendi isteğiyle girdi Böbrek kanseri olduğu ve tedaviye cevap vermediği için ölümü beklenen Dr. James Bedford, ileride hastalığa bir çözüm bulunacağı ve dondurulmuş insanları geri döndürmenin bir yolunun keşfedileceği umuduyla, kendi isteği ile cryo tüpüne girme kararı almıştı. James Bedford o günden beri resmen ölü kabul ediliyor ancak tıbben ''tam anlamıyla ölü olmadığı'' biliniyor. James Bedford organları bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde duruyor.
Vücüdu dondurularak Cryonics yapılan ilk kişi

                                    
                                    James Bedford Kaliforniya Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olarak görev yapmıştır. Çeşitli topluluklarda vücüdunun dondurulma yıl dönümü "Bedford Günü" olarak kutlanmaktadır.
Vücüdu dondurularak Cryonics yapılan ilk kişi James Bedford Kaliforniya Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olarak görev yapmıştır. Çeşitli topluluklarda vücüdunun dondurulma yıl dönümü "Bedford Günü" olarak kutlanmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >