Örümcekler yılda 800 milyon ton böcek yiyor

Toplamda dünya çapında 25 milyon ton ağırlığında olan örümcek nüfusu, her yıl 400 ilâ 800 milyon ton arası av tüketerek doğada dengeyi sağlamaya yardımcı oluyor.
Toplamda dünya çapında 25 milyon ton ağırlığında olan örümcek nüfusu, her yıl 400 ilâ 800 milyon ton arası av tüketerek doğada dengeyi sağlamaya yardımcı oluyor.

Bilim insanlarının araştırma sonuçlarına göre örümcekler yılda 800 milyon ton böcek yiyor​.

45 bin farklı türü bulunuyor
İsveç'teki Lund Üniversitesi ve İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden bilim insanlarının araştırma sonuçlarına göre örümcekler yılda 800 milyon ton böcek yiyor. Bu da örümceklerin, şimdiye dek sanılandan çok daha büyük şekilde ekosisteme katkılarının olduğunu gösteriyor.

45 bin farklı türü bulunan örümceklerin dünya çapında 25 milyon ton ağırlığına sahip oldukları tahmin ediliyor.

Her yıl 400 ilâ 800 milyon ton arası av tüketen örümcekler avlarının yüzde 90'ını böcekler oluşturuyor. Geriye kalan küçük kısmı ise kuş, kurbağa, yılan, balık, yarasa, kertenkele oluşturuyor.
45 bin farklı türü bulunuyor İsveç'teki Lund Üniversitesi ve İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden bilim insanlarının araştırma sonuçlarına göre örümcekler yılda 800 milyon ton böcek yiyor. Bu da örümceklerin, şimdiye dek sanılandan çok daha büyük şekilde ekosisteme katkılarının olduğunu gösteriyor. 45 bin farklı türü bulunan örümceklerin dünya çapında 25 milyon ton ağırlığına sahip oldukları tahmin ediliyor. Her yıl 400 ilâ 800 milyon ton arası av tüketen örümcekler avlarının yüzde 90'ını böcekler oluşturuyor. Geriye kalan küçük kısmı ise kuş, kurbağa, yılan, balık, yarasa, kertenkele oluşturuyor.
Böcek nüfusunu dengede tutan büyük güç
Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Basel Üniversitesi'nden Martin Nyffeler, "Bulgularımız, örümceklerin doğada böceklerin en büyük düşmanı olduğunu ortaya koyuyor. Karıncalar ve kuşlar ile birlikte böcek nüfusunu dengede tutmada büyük rol oynuyorlar" diye konuştu.
Böcek nüfusunu dengede tutan büyük güç Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Basel Üniversitesi'nden Martin Nyffeler, "Bulgularımız, örümceklerin doğada böceklerin en büyük düşmanı olduğunu ortaya koyuyor. Karıncalar ve kuşlar ile birlikte böcek nüfusunu dengede tutmada büyük rol oynuyorlar" diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >