Pokemon Go Festivali Niantic’i davalık etti

Pokemon Go
Pokemon Go

Hüsranla sonuçlanan Pokemon Go Fest’in etkileri halen devam ediyor. Festivaldeki aksilikler yüzünden maddi ve manevi zarara uğrayan kullanıcılar Niantic’e karşı davalar açtı.

Pokemon Go Fest, planlandığı gibi oyunun görkemli birinci yıl kutlama seremonisi olmayı başaramadı. Hüsran, yorgunluk ve hayal kırıklığı yaratan etkinlik, firmanın başını ağrıtmaya devam ediyor. Pokemon Go Fest, birçok kullanıcının aynı alana birikmesinin ardından şebeke ve sunucu altyapılarındaki aksaklık nedeniyle oyunun çökmesiyle oyuncuları zor durumda bırakmıştı. Oyuna giremeyen kullanıcılar, oyuna girmekten de öte festival alanına ulaşabilmek için kilometrelerce yol kat edip yine kilometrelerce uzunluğundaki kuyruklarda beklemişti. Bu durum, oyuncuların oyun firmasına karşı oldukça sert bir üslupla eleştirilerde bulunmasını da beraberinde getirmişti.

Festivale katılmak amacıyla başka eyaletlerde hatta başka ülkelerden hava yoluyla gelen oyuncular, Niantic firmasına karşı festivalin hemen ardından suç duyurusunda bulunarak dava açtılar. Davacılardan biri olan Kaliforniya eyaletinden Jonathan Norton, “...Niantic'ten bizlerden özür dilemesini ya da saygı göstermesini beklemiyoruz. Efsanevi pokemonlar vererek de bizi kandıramaz. Bunu herkese zaten veriyor. Bize asıl verilmeyen şey, yolculuk ücretlerimiz. Oradaki herkes gibi ben de uçak biletine para ödeyip saatlerce kuyrukta bekledim. Bu sırada gördüğüm bir oyuncu Japonya'dan buraya gelmişti. Bizlerin hakkı ödenmeli." diyerek durumu ortaya koydu.

Etkinlikteki hayal kırıklığı sonrasında birçok yoldan oyuncularının gönlünü almaya çalışan Niantic, üstüne üstlük 100 dolar değerinde Poke Coin dağıtarak oyuncularından özür dilemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >