Rusya iki yıl boyunca Ukrayna ordusunun attığı her adımı takip etmiş

Rus hacker'lar, Ukrayna ordusunun kullandığı bir uygulamaya sıkıntı yaparak orduyu iki yıl boyunca yakından takip etmiş.

Siber saldırılar, bilgi ve internet çağının kanayan yaralarından biri. Üstelik son yılların istatistiklerine bakıldığında elektronik ortamdaki saldırıların ne denli arttığı görülebiliyor. Elbette bu durum çeşitli güvenlik sorunlarını da ortaya çıkarıyor.

Son olarak, Rus hacker'ların Android mobil işletim sistemi içerisine dahil ettiği özel bir yazılım vasıtasıyla Ukrayna ordusunu izlediği ortaya çıktı. İletişim ve konum verilerine erişmeyi sağlayan özel ve gizli uygulama, Ukrayna'nın topçu birliklerini yakından takip ederek attığı her adımı canlı olarak takip etmiş.


CrowdStrike güvenlik şirketi tarafından ortaya çıkarılan zararlı yazılım Fancy Bear olarak isimlendiriliyor. Ukrayna ordusu tarafından kullanılan özel bir yazılımın içerisine dahil edilen Fancy Bear; telefon görüşmelerinden, kişilere ve hatta konum bilgilerine dahi ulaşmış. Yani Rusya, bu uygulamayla iki yıldır Ukrayna ordusunu yakından takip etmiş ve bilgi toplamış. Şimdilik konuyla alakalı Rusya ya da Ukrayna'dan devlet nezdinde yapılan herhangi bir açıklama yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >