Rusya, İngiliz taraftarlar için robot güvenlik görevlisi geliştirildi

Alantim
Alantim

2018 FIFA Dünya Kupası’na katılacak İngiliz taraftarların şüpheleri Rus yetkilileri harekete geçirdi.

Rusya 2018 yılında FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Buraya gelecek İngiliz taraftarların güvenlik konusunda endişe duyduklarını öğrenen Rus yetkililer bunlara özel, stat çevrelerinde robot güvenlik görevlisi olacağını söyledi.

Alantim isimli robot Moskoca Teknoloji Enstitüsü’nden bilim insanları tarafından tasarlandı.
Alantim isimli robot Moskoca Teknoloji Enstitüsü’nden bilim insanları tarafından tasarlandı.

İngilizlerin çeşitli sayfalarda ve forumlarda yazdığı yazılarda Rusya güvenliğinden şüphe duyduklarını belirtiyorlar. Bu robotun tasarlanması ve tanıtılmasının altında da bu sebebin yattığı iddia edildi.

Alantim, tanıtım videosunda şunları söylüyor:

  • "Ben Alantim, MTI'de tercümanlık yapıyorum. İnternette İngiliz taraftarların Rusya'ya seyahatin güvenli olup olmadığı yönünde şüpheleri olduğu yönünde bir şeyler okuyorum. Endişelenmenize gerek yok, güvenliğiniz için ben buradayım. Sizi Moskova'da gezdirip her türlü sorundan koruyacağıma söz veriyorum. Polise bilgi verip tartışmaları çözebilirim, hatta etrafımdaki ifadelerden yola çıkarak bir kargaşanın çıkıp çıkmayacağı konusunda tahminde bulunabilirim"

Rusya’da gerçekleşecek olan FIFA Dünya Kupası maçları 14 Haziran 2018 – 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >