Rusya'dan dünyayı yok edebilecek güçte atom bombası

Rusya, 1945'te Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarından 6.666 kat daha güçlü bir atom bombası projesinin startını verdi.

Rusya'nın elinde bulunan ve dünyanın en güçlü atom bombası olarak nitelendirilen 50 megaton gücündeki Çar bombasından bile 2 kat daha güçlü bu proje için henüz test aşamasına geçilmedi.

Dünya'nın atom bombasıyla tanışması ABD'nin 2.Dünya Savaşı sonlarında Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine attığı 2 bombayla birlikte oldu. O zamana kadar dünya ve insanlık tarihinin gördüğü en etkili ve acımasız silah olan atom bombası bahsedilen şehirlerde 140 bin kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu süreçten sonra soğuk savaş döneminde kısıtlama getirilse de halen güçlü ülkeler tarafından geliştirilmeye devam edilen nükleer silahlar çağımızın en korkutucu silahları niteliğinde.

Rusya'ya 'çar bombası' yetmedi
Rusya'nın elinde Hiroşima'ya atılan atom bombasında 3.333 kat daha güçlü 50 megaton gücündeki 'çar bombası' var. Ancak bu kadar güçlü bir bomba bile Rusya'yı tatmin etmemiş olacak ki çar bombasının 2 katı olan yeni projenin startını verecekler. Eğer Rusya bu projeyi gerçekleştirirse ABD'nin elinde bulunan ve yakın süreçte denemelerini yaptığı bombalardan daha güçlü bir bombaya sahip olacak. Günümüzde nükleer gücün yüzde 92'lik kısmını elinde bulunduran bu iki ülke arasında Rusya bir adım öne geçmiş olacak.

Atom bombasının Hiroşimaya düştüğü anı videomuzda izleyebilirsiniz.









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >