Samsung, 5 TB veriyi küçücük kutuya sığdırdı

Samsung T5 SSD
Samsung T5 SSD

Samsung’un yeni harici SSD’si T5 resmi olarak tanıtıldı. Hızı ve kapasitesinden ziyade oldukça güven verici yapısı ve boyutuyla da ilgi çekici olan SSD, oldukça ilgi çekti.

Samsung, birkaç yıl önce CES 2015 etkinliği kapsamında harici SSD sürücüsünü ilk kez görücüye çıkarmıştı. Firma şimdiyse en son modeli olan T5’i ilan etti. Bu model, daha önceki sürümleriyle benzese ve halen V-NAND flash belleği kullansa da, USB 3.1 girişi ve bazı yeni gelişmeler sunmaktan geri durmuyor. Samsung, açıkladığı bilgilerde T5’in aktarım hızının 540 MB/s’ye kadar çıktığını ifade etti. Bu hız, standart bir sürücüden biraz daha fazla olsa da muhteşem bir hız vadetmediği kesin.

T5, kasası metal olarak karşımıza çıkacak ve boyutları yaklaşık olarak 57mm x 74mm şeklinde karşımıza çıkacak. Oldukça minik depolama cihazı 51 gram ağırlığında ve 10.5 mm kalınlığında olacak. T5 herhangi bir hareketli parça bulundurmamasıyla hasarlara karşı oldukça dayanıklı ve 2 metreye kadar olan düşüşlerden hasarsız şekilde kurtulabiliyor. Güvenlik konusunda şifreleme sistemleriyle desteklenen T5, 1 TB ve 2 TB seçenekleriyle de satın alınabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >