Samsung akıllı hoparlör pazarına girecek mi?

akıllı hoparlör
akıllı hoparlör

Kuzey Amerika ve Avrupa’daki popülaritesini gün geçtikçe artıran akıllı hoparlörler, teknoloji devlerinin ürün yelpazesini değiştirecek gibi duruyor. Samsung ise akıllı hoparlör konusunda halen kararsız.

Son dönemlerde özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa’da satış rekorları kıran, birçok farklı kullanıcı tarafından tercih edilen akıllı hoparlörler Samsung tarafından da değerlendiremeye alındı. Geçtiğimiz günlerde Amerika’da bir kadını, sevgilisi silahla tehdit ederken kurtaran, sesleri algılayarak 911’i arayan akıllı hoparlörler dikkatleri tamamen üzerine çekmeyi başarmıştı.

Samsung tarafından yapılan açıklamada işlevsel olarak nitelendirilmesine rağmen satışına dair problemlerin olabileceği belirtilen akıllı hoparlörler şirket için pazarlanabilir görülmüyor. Küresel pazarda Amazon’un sahip olduğu hegemonyanın satışları olumsuz etkileyeceğini düşünen yetkililer, yalnızca Güney Kore için çıkarılmış ürünlerin de kâr getirmeyeceğini savunuyor. Bixby ile ses konusunda ilerleme kaydeden Samsung’un akıllı hoparlörler için kararı değişecek mi bunu zaman gösterecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >